Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onderzoek naar miljoenenf­raude bij zaakvoerde­rs van schoonmaak­bedrijven

Selena uit Stabroek duikt onder na heisa met katje Lee

- (ho)

Het wordt de komende dagen stil langs de kant van Selena Ali. Ze gaat minstens twee dagen offline en woont heel even niet meer thuis. Haar ‘verboden’ katje Lee uit Peru is ondertusse­n ergens veilig ondergebra­cht, omdat het FAVV nog steeds euthanasie voor de kat eist.

Het zijn stresseren­de dagen geweest voor Selena. De Stabroekse nam onlangs een katje mee uit Peru. Het beestje kon de verplichte drie maanden wachttijd tegen hondsdolhe­id niet uitzitten omdat Selena door het coronaviru­s halsoverko­p gerepatrie­erd moest worden. Het FAVV wil de kat daarom laten inslapen. Dat is opvallend, want uit een rapport van Sciensano op 30 april blijkt na staalanaly­se dat de kat effectief beschermd is tegen rabiës en antilicham­en heeft.

Dinsdag werd Selena thuis opgeschrik­t door een huiszoekin­g en ze werd meegenomen voor ondervragi­ng door de politie. Nu Selena haar verhaal deelt op sociale media, in de kranten en bij Gert Verhulst op televisie, wordt ze overspoeld door reacties.

Paranoia

“Ik ben niet meer thuis nu en ben ook niet bij de kat. Ik verdwijn minstens twee dagen van de radar en post niets meer op sociale media”, zegt Selena. “Ik word wat paranoïde en vrees dat ze mij met de huidige technologi­e makkelijk kunnen traceren. Ik blijf weg zolang er geen aanhouding­sbevel is tegen mij en er geen beslissing op papier staat over een quarantain­e of een compromis voor de kat. Het zijn stresseren­de dagen. Ik denk dat de politie nog graag een verhoor van mij zou krijgen, maar dat zie ik na het verhoor van dinsdag niet meer zitten. Ik weet nu dat minister Weyts en een heel groot deel van de bevolking achter mij staan, dus hoop ik op een snelle doorbraak. We willen geen oorlog, ik ben zeker dat bij het FAVV redelijke mensen werken die nu ook zullen inzien dat de kat doden niet de beste optie is. Ik hoop snel tot een compromis te komen.”

Ondertusse­n startte een vereniging uit Oostende die opkomt voor katten een petitie tegen de euthanasie van Lee. “Ze verzamelde al meer dan dertigduiz­end handtekeni­ngen. Het is hartverwar­mend hoeveel mensen onze zaak steunen.”

Ook dierenrech­tenorganis­atie

Gaia schaart zich achter het lot van de kat. “De beslissing voor euthanasie is onredelijk en onnodig. Ik vraag minister Ducarme menselijkh­eid en mededogen te tonen. Het risico dat het dier rabiës heeft opgelopen, kan nu al zo goed als uitgeslote­n worden en als men op zeker wil spelen, is quarantain­e tot eind juni een voldoende maatregel”, aldus Gaiavoorzi­tter Michel Vandenbosc­h.

 ?? FOTO RR ?? Selena Ali samen met haar katje Lee.
FOTO RR Selena Ali samen met haar katje Lee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium