Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Muze Express levert complete beleving

Jazzcafé De Muze brengt jazzmuziek en drankje aan huis

- ANDREAS ROTTY

Jazzcafé De Muze heeft een concept bedacht dat zowel het café als de vaste muzikanten én de klanten door de crisis moet loodsen. Met de La Si Do–Tour kunt u nieuw opgenomen muziek in combinatie met een drankje tot aan uw voordeur laten komen.

Niets doen tijdens de coronacris­is is voor uitbater Joris Vyt (31) geen optie. “We willen onze schouders niet laten hangen en iets positief doen. We hebben daarom een brainstorm­sessie gehouden en daarin kwam het idee naar voor om de muzikanten te vragen iets op te nemen en dat te combineren met een drankje van ons. Op twee weken hebben we het volledig nieuwe concept van de La Si Do – Tour uitgewerkt en gelanceerd.”

Tot nu hebben al twaalf artiesten of -groepen, van wie er veel regelmatig in De Muze spelen, thuis muziek opgenomen voor dit digitaal concept. Sommigen hebben een bestaand nummer gespeeld, anderen maakten een nieuw. Een deel heeft er ook videobeeld­en bij gemaakt. “We hebben bijvoorbee­ld Tutu Puoane kunnen overtuigen en ook Roland Van Campenhout neemt iets op.”

De artiesten hebben mogen bepalen welk drankje gekoppeld wordt aan de opname. “We hebben voor bieren van kleine brouwerije­n uit de buurt en Franse wijnen gekozen.” Zo is er bijvoorbee­ld een pakket ‘Wim De Busser invites Loloman – Elixir d’Anvers’ voor 23 euro of een ‘Piet Verbist & Zn – Blonde Stoot’ voor 5 euro. U kunt ook zelf een album samenstell­en van verschille­nde muzikanten. Het café en de artiesten verdelen de opbrengst.

Er is werk gestoken in de presentati­e. Bij de levering krijgt u een speciale platencove­r per artiest waarop een QR-code en een url van de webpagina staat waar u het stuk muziek zo veel kan beluistere­n als u wil. Samen met het drankje zit de cover in een tas die ook volledig nieuw is ontworpen. U krijgt dus een De Muze-beleving.

Een medewerker van het café komt met de bakfiets, De Muze Express, het pakket aan uw voordeur afleveren. Tenminste als u in postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2040, 2050, 2060, 2600 of 2140 woont. Wie voor 15u bestelt kan de levering de dag zelf tussen 18u en 21u verwachten. Wie in andere postcodes woont, krijgt het pakket met de post.

jazzcafede­muze.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Joris Vyt van De Muze.
FOTO JORIS HERREGODS Joris Vyt van De Muze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium