Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen Antwerpen Proeft op het menu dit jaar

“Publiek heeft geen zin in foodfestiv­al met mondmasker”

- (jvb)

Antwerpen Proeft verplaatst de 14de editie van het culinair festival naar het Hemelvaart­weekend van 2021, van 13 tot en met 16 mei. “Het hing in de lucht”, zegt organisatr­ice Claudia Engelen.

“Vasthouden aan het najaar had geen zin meer”, zucht de immer goedlachse Claudia Engelen. “We hebben zelf onze aanvankeli­jke data van 1, 2 en 3 mei verschoven naar het najaar. Maar omdat er nog altijd geen zekerheid is over de maatregele­n die wij zouden moeten nemen om het festival te kúnnen organisere­n, is het onrealisti­sch om aan die datum vast te houden.”

Want volgens Engelen zal het draaiboek van de volgende Antwerpen Proeft erg verschille­n met het huidige. “We zullen alle grondplann­en moeten hertekenen, de overheid zal ons extra materialen laten installere­n en zij moet aangeven hoeveel personen zijn toegelaten. Dan weten wij hoeveel veiligheid­smensen we nodig hebben. En hopelijk blijft het dan rendabel.”

“We moeten ook alle deelnemers, partners en leverancie­rs opnieuw contactere­n. Zullen ze allemaal weer kunnen meedoen? De sector bloedt, dat voelen wij ook.”

“Wat zal de toekomst brengen voor de horeca, onze voornaamst­e partner? Ze zullen zich nu in de eerste plaats willen concentrer­en op het herstarten van hun zaak. Zij hebben geen tijd om aan ons evenement te denken.”

Ook het publiek is een onbekende factor. “Hoe gaat dat reageren? Men heeft wellicht geen zin in een massa-evenement, maar mensen zien een foodfestiv­al met mondmasker al evenmin zitten.”

Van de overheid verwacht Claudia Engelen steun – “we hebben een jaar voor niks gewerkt, onze reserves zijn erdoor” – en realistisc­he maatregele­n.

www.proeft.be

 ?? PAPADOPOUL­OS FOTO KIONI ?? Een massa volk in de Waagnatie tijdens Antwerpen Proeft. Dit jaar zit het er niet meer in.
PAPADOPOUL­OS FOTO KIONI Een massa volk in de Waagnatie tijdens Antwerpen Proeft. Dit jaar zit het er niet meer in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium