Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Proeven zonder kurk van de fles te halen

Siris leert u thuis exclusieve wijnen, bieren en sterkedran­k kennen

-

Naast de Waagnatie zou vorige maand Siris, een pop-up met bier, wijn, sherry en sterkedran­k, de deuren openen. Maar corona gooide roet in het eten en dus besloten ze met thuislever­ingen te beginnen. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar Siris levert naast blikken en flessen ook kleine porties aan huis.

“Het idee van de pop-up bar was dat we mensen die bijvoorbee­ld een bier bestellen, ook een sherry kunnen aanraden die binnen hetzelfde smaakpalet valt. Zo kunnen mensen nieuwe dingen ontdekken,” vertelt uitbater Dylan Verduyn.

“We verkopen alleen de allerbeste drank en die is natuurlijk vaak nogal prijzig. Daarom heb ik geïnvestee­rd in een coravin, een toestellet­je waarmee je met een naald drank uit een fles kan halen zonder de kurk te verwijdere­n. Daardoor komt er geen zuurstof in en blijft de inhoud langer goed. Zo kunnen we mensen laten proeven zonder een fles echt te openen. Dat is vooral belangrijk voor

stout witte wijn, al blijven zoete varianten zoals een sowieso vrij lang goed.”

En dat proeven kunt u nu dus ook thuis doen. “Daarvoor werken we met flesjes van 5 en 10 centiliter. Zo kunnen mensen verschille­nde dranken van onze kaart kiezen en uitprobere­n, terwijl het toch betaalbaar blijft. We zitten tenslotte in een crisis.”

Ter informatie: voor pakweg een fles Château d'Yquem telt u al gauw ettelijke honderden euro’s neer.

“Anderzijds kan iemand zijn favoriete smaken doorgeven en stelt Siris op basis daarvan een degustatie­pakket samen.”

Drank in de pop-up bar zelf afhalen kan ook, maar alleen op afspraak aangezien Siris voorlopig gesloten blijft.

“Ik hoop natuurlijk onze bar zo snel als mogelijk te kunnen openen, maar voorlopig moet ik net zoals iedereen afwachten op de beslissing van de Veiligheid­sraad. Ik hoop dat die er gauw komt, want dit concept is mijn ultieme droom.”

sauterne

U vindt alle info van Siris inclusief de bijzonder uitgebreid­e drankenlij­st op Facebook.

 ?? MORENO FOTO VICTORIANO ?? Dylan Verduyn van Siris.
MORENO FOTO VICTORIANO Dylan Verduyn van Siris.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium