Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Paar keer voor rood licht gestaan”

Kim Ruell wint virtuele 10 kilometer in tijd waarmee hij ook zichzelf verbaast

- (basp)

Nu de loopwedstr­ijden stilliggen, amuseren sommige atleten zich met enkele virtuele uitdaginge­n. Zo won Kim Ruell op 3 mei de virtuele 10 kilometer op de Rond uw kot-run.

10 kilometer lopen op een zelfgekoze­n parcours waarbij start en finish maximaal 500 meter uit elkaar liggen. Dat was het concept van de Rond uw kot-run. Ruell registreer­de de snelste tijd van 31’20.

“En zeggen dat ik me die dag al aangemeld voor een andere wedstrijd: een 1.500 meter die ik ’s ochtends in het park gelopen had in 4’20”, zegt Ruell. “In de namiddag deed ik dan die 10 kilometer. Twee keer heb ik voor een rood licht gestaan. Er zaten een vijftal scherpe bochten in het traject en ik moest constant dorpels op en afspringen. Volgens mij kon het nog anderhalve minuut sneller. Ik had me gericht op enkele Strava-segmentjes en liep in het begin aan drie minuten per kilometer

om die te pakken. Daarna handhaafde ik een tempo van 3’10. Ik stond ervan versteld hoe goed ik presteer met

kilometer per uur, nvdr.)

(20 alleen maar basistrain­ingen in de benen. Ik deed best veel kilometers, maar weinig intensitei­t. Ook al ben ik tijdens de crisis altijd blijven werken, over de vorm kan ik dus niet klagen.”

De virtuele uitdaginge­n zijn een leuk vervangmid­del nu de echte competitie minstens tot augustus stilligt. “Met dit soort dingen houden we ons nu bezig. Ik kijk continu of ik aan een virtuele race kan deelnemen. Ik deed al twee keer de Polder Ten Miles, maar twee keer liep ik ergens verkeerd. Dit weekend probeer ik het nog eens, en nu heb ik het parcours deftig bestudeerd. Ik mik op een tijd van 52 minuten. Met de vele grind- en zandpaadje­s is het parcours niet zo snel als dat van de echte Antwerp Ten Miles. Zonder echte doelen is het moeilijk om gefocust te blijven. Ik zit in mijn afscheidsj­aar en had graag nog eens een snelle 5.000 meter gelopen. Het zou kunnen dat we nu samen met enkele atleten onderling een wedstrijdj­e zullen organisere­n. Op die manier kan ik misschien nog eens 14’30 lopen.”

Bij de vrouwen finishte triatlete Katrien Verstuyft tweede in een tijd van 36’08.

(lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium