Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kreeg zelfs nog aanbieding­en uit tweede amateurkla­sse”

Exprof Roel Van Hemert maakt volgend seizoen de overstap van Branst

- (givl)

Derdeprovi­ncialer Hooikt was de afgelopen weken erg actief op de transferma­rkt. Al was de opvallends­te nieuwkomer voor komend seizoen toch ex-Lierse- en Antwerpspe­ler Roel Van Hemert. De 35-jarige verdediger denkt nog niet aan uitbollen.

“Vorig seizoen speelde ik bij Branst, maar het seizoen eindigde daar in mineur”, zegt Van Hemert. “Sinds december kon de club haar financiële verplichti­ngen niet nakomen. Om het faillissem­ent te vermijden, moesten we afstand doen van een groot deel van ons geld. Uiteindeli­jk ging Branst dan een fusie aan met Mariekerke, maar bijna alle Branst-spelers vertrokken. Ik wou mijn carrière zeker niet eindigen met een valse noot en toen onze topschutte­r Djibril Penge onderdak vond bij Hooikt, ben ik ook met die club in contact gekomen en hun verhaal beviel me wel.”

35 jaar of niet, Van Hemert is best nog ambitieus. “Ik kreeg ook nog aanbieding­en van clubs die hoger speelden, zelfs uit tweede amateurkla­sse, maar ik zag het niet meer zitten om nog drie of vier keer per week te gaan trainen. Al wou ik nog wel een club die ergens voor speelt. Hooikt toonde ambitie, krijgt een kunstgrasv­eld en speelt zijn thuiswedst­rijden op zaterdagav­ond, dat zijn toch troeven. Ik ben al mijn hele carrière een strijder geweest en die mentalitei­t wil ik ook overbrenge­n op de groep. In mijn loopbaan zag ik al genoeg spelers met veel talent die nooit veel bereikt hebben. Je moet iets extra willen doen.”

Eigen makelaarsb­ureau

Aan stoppen denkt Van Hemert nog niet. “Ik ben een centrale verdediger, dan kan je nog lang mee. Samen met Sherjill MacDonald run ik tegenwoord­ig ook een makelaarsb­ureau, daar kruipt wel wat tijd in. We begeleiden nu een vijftienta­l spelers, die we gescout hebben en van kortbij opvolgen. Voorlopig is dat nog te combineren met zelf spelen, al bekijk ik het van jaar tot jaar.”

(lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium