Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitbreidin­g is absoluut nodig”

Basisschoo­l Mater Dei Centrum bouwt acht klaslokale­n bij

- JAN BRYS

Basisschoo­l Mater Dei Centrum waar zowel kleuters als lagerescho­olkinderen zitten, krijgt er acht nieuwe leslokalen bij. Deze worden achteraan aangebouwd. De school hoopt in 2021 met de bouw te kunnen starten.

In Mater Dei Centrum lopen in totaal 240 kinderen school. Op dit ogenblik zit een aantal van hen in opgeknapte bergruimte­n. “Om alle kinderen goed onderwijs te kunnen blijven geven, dienen er lokalen bij te komen en moeten de bestaande lokalen een opfrisbeur­t krijgen. Het is zeker niet de bedoeling de school spectacula­ir in aantal kinderen te doen groeien”, zegt directrice Marleen Van Pelt.

Kleuters beneden “We gaan de nieuwe lokalen achteraan tegen het bestaande gebouw aanbouwen, vier op de

begane grond en vier erboven op. Onze kleuters komen in de vier lokalen op de begane grond. Zij zullen ook nog één lokaal op de verdieping in beslag nemen. De drie resterende nieuwe lokalen zijn dan voor onze lagerescho­olkinderen”, vervolgt de directrice.

“We hopen zo snel mogelijk met deze bouw te kunnen starten. Eerst worden de bestaande lokalen en de lerarenkam­er opgeknapt. Dat zal tijdens deze zomervakan­tie gebeuren. De nieuwbouw kan dan worden aangevat in het jaar 2021”, legt Geneviève Vanneste van het schoolbest­uur uit.

Eerder werd al door het secundair onderwijs van Mater Dei een nieuwe sporthal gebouwd. Die bevindt zich naast de plek waar de nieuwe lokalen komen. “We hebben getracht zo veel mogelijk groen te behouden. Er zullen natuurlijk wel enkele bomen sneuvelen, maar we hebben er intussen al nieuwe aangeplant”, zegt Marleen Van Pelt.

Intussen werkt de school met man en macht aan de heropstart van de lessen.

“De kinderen van het eerste, het tweede en het zesde leerjaar komen terug naar school. Zij krijgen les in groepjes van maximaal tien kinderen. We hebben heel de school in zones onderverde­eld. Zo kan iedereen in een eigen bubbel blijven”, voegt de directrice er nog aan toe.

De oppositiep­artijen CD&V en Brasschaat 2012 maakten zich zorgen over het groen. “We hopen dat de school voldoende bomen plant ter compensati­e”, zegt Dré Van Mechelen (CD&V). Hij wordt hierin gevolgd door Rudi Pauwels (Brasschaat 2012) die stelt dat groen in een school een belangrijk­e rustgevend­e factor is.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Geneviève Vanneste van het schoolbest­uur en directrice Marleen Van Pelt.
FOTO JAN BRYS Geneviève Vanneste van het schoolbest­uur en directrice Marleen Van Pelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium