Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Helden verdienen meer dan alleen maar applaus

Ik Help Helden steunt ook lokale handelaars

-

In Edegem werd dinsdag het online platform Ik Help Helden gelanceerd. Dankzij het idee van de Edegemse Catherine Callens kan iedereen voor 25 euro een product of maaltijd van een lokale handelaar schenken aan een held.

“Ik kreeg het idee tijdens het applaus voor de helden in onze straat. Dit is een tof moment maar tijdens de babbels met de buren voelde ik dat de mensen meer wilden doen. Daarom wou ik de helden van diverse sectoren en de handelaren die het moeilijk hebben door de coronacris­is koppelen”, vertelt Catherine.

Ze speelde haar voorstel door aan burgemeest­er Koen Metsu (N-VA). Hij engageerde Bart Scheenaert­s, voorzitter van de adviesraad lokale economie. Die verzamelde een team dat zeer snel en gratis een platform uitrolde.

“De Edegemse organisati­es met helden werden geselectee­rd. Dit gaat van het politiekor­ps over het personeel van het UZA tot het gemeentepe­rsoneel. De handelaren die het moeilijk hebben en meedoen, hebben we gevraagd om één product of afhaalmaal­tijd voor twee personen ter waarde van 25 euro aan te bieden. Deze kunnen de schenkers kopen voor hun helden. Het zijn de organisati­es van de helden die de donaties verdelen onder hun personeel”, licht Metsu toe.

Voorlopig staan er enkel Edegemse handelaren en helden op het platform. Maar Metsu gaat alle Vlaamse burgemeest­ers aanschrijv­en om hun gemeente te laten instappen. Op termijn kunnen andere helden zoals leerkracht­en of postbodes op het platform toegevoegd worden. Ik Help Helden krijgt steun van lokale BV’s. “Ik vind dit initiatief heel tof omdat ik zo ook voor de vele mensen in de zorg die ik niet ken en die niet in mijn straat wonen toch iets kan betekenen”, reageert Linde Merckpoel.

www.ikhelpheld­en.be

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De eerste Edegemse helden krijgen hun attentie.
FOTO FILIP SPOELDERS De eerste Edegemse helden krijgen hun attentie.
 ?? FOTO RR ?? Linde Merckpoel, de lokale BV die helpt.
FOTO RR Linde Merckpoel, de lokale BV die helpt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium