Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Overnemen

Men moet nagaan of het mogelijk is om Brussels Airlines over te nemen zodat het bedrijf weer in Belgische staatshand­en terechtkom­t.

CHRISTOPHE HEYNDRICKX,

Niet correct

PHILIP BRUGHMANS,

Failliet

FREDDY DUSCHEK,

NIEL

Belastingb­etaler

CHRISTIAAN SCHAUVLIEG­E,

Verlieslat­end

P SPUIJMAN,

ANTWERPEN

De volle pot

BORNEM

Er moet aandacht zijn voor elk bedrijf én de KMO’s. Er zijn veel Belgische bedrijven die lijden onder de coronacris­is, die ook voor veel tewerkstel­ling instaan. Alleen speciale privileges voor Brussels Airlines zou niet correct zijn ten opzichte van de andere noodlijden­de bedrijven.

KAPELLEN

Stel dat de overheid steun wil verlenen aan Brussels Airlines, dan nog blijft het bedrijf een onderdeel van een buitenland­se groep die geen inspanning levert om deze onderafdel­ing te redden.

Het is misschien een alternatie­f om Brussels Airlines failliet te laten gaan. De Belgische Staat kan dan een overname doen.

Er wordt altijd maar over de overheid gepraat. Maar het is de hardwerken­de Belg die voor de redding zou zorgen, niet de overheid.

Dat is gemakkelij­k, hè. De show stelen met het geld van de belastingb­etaler.

KONTICH

De Belgische overheid heeft geen reden om te investeren in een verlieslat­end filiaal van een buitenland­s bedrijf.

Brussels Airlines boekt al verlies lang voor de pandemie. Alle werknemers zijn hooggekwal­ificeerd. Wanneer de prijs interessan­t is, zal er wel een overnemer komen aankloppen.

Ik vind niet dat er moet tussengeko­men worden. Mensen die willen vliegen mogen niet kunnen genieten van kortingen. Ik moet ook de volle pot betalen als ik benzine tank aan de pomp. Eén luchtvaart­maatschapp­ij

voor heel een oplossing.

RENÉ LODEWEYCKX,

PHILOMON ONSTEN,

LIER

Put is te groot

EKEREN

Kosten-batenanaly­se

Europa

is

misschien

Elke euro dat uitgegeven wordt, is er één te veel. De put is te groot om nog te kunnen vullen. De politiek zou zijn lesje geleerd moeten hebben na wat er met Sabena is gebeurd. Het is spijtig voor het personeel dat zijn job zal verliezen. Maar die komen dat wel te boven. Ik ben ook ontslagen op mijn 52ste.

Het belang van Brussels Airlines voor onze economie mag niet onderschat worden. Maar 290 miljoen euro ‘geven’ zonder keiharde garanties, dat is zoals een blanco cheque uitschrijv­en. Wat dan met andere bedrijven? Hebben zijn dan geen recht op staatssteu­n? Bovendien moet er eerst een kosten-batenanaly­se gemaakt worden. Kan het bedrijf mits extra geld gered worden? Of is het eerder rekken van het bestaan om dan toch overkop te gaan. Met belasting- geld moet je als een goede huisvader om- springen. Je smijt het niet door ramen en deuren naar buiten.

PAUL VAN HERCK,

VOSSELAAR staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Hondsdolhe­id

Het was niet slim van Selena om een katje mee te nemen uit Peru. Ik vind dat er in België al genoeg katten in de asielen verblijven. Hopelijk was ze slim genoeg om het katje in quarantain­e te plaatsen. Ik vind het not done om het diertje te euthanaser­en.

Dit is volgens mij weer een debiele reactie van de overheidsd­iensten. Als je hun stelling doortrekt, zijn alle vossen mogelijk besmet met hondsdolhe­id. Dan moeten de vossen ook uitgeroeid worden. Er verblijven ook wolven op ons grondgebie­d, zij zijn potentieel gevaarlijk voor andere dieren en mensen. Moeten we die dan ook afschieten?

RONALD BAERT,

D. HAPERS,

CEO’s

RANST

Tweede verblijf

Er wordt veel geschreven over het bezoek aan een tweede verblijf aan de kust. Er zijn ook veel Belgen die een verblijf hebben in het buitenland. In mijn geval is dit in Nederland. Ook ik wil zo spoedig mogelijk gaan kijken of alles na acht weken nog in orde is. Er zou bijvoorbee­ld stormschad­e kunnen zijn. Is er enig vooruitzic­ht dat wij daar naartoe kunnen gaan? Wij maken ons zorgen. Hoelang zal de regering ons nog in het ongewisse laten?

DEURNE

Alles is de schuld van corona. Kijk naar Brussels Airlines. Het gaat hier nog maar eens over een CEO die er niet in slaagt om zijn bedrijf te redden. Dat zou de schuld zijn van de pandemie, maar Brussels Airlines zit al jaren in slechte papieren door een wanbeleid.

Hetzelfde geldt voor overheidsb­edrijven zoals De Lijn, de NMBS, Proximus en ga zo maar door. Geen enkele van onze politici en economen slagen erin om een antwoord te geven op de vele vragen. Hoeveel CEO’s zijn de laatste jaren al de revue gepasseerd? Ze kunnen het wel uitleggen. Kijk maar naar programma’s als op Canvas. Ze kennen allemaal hun vak in theorie, maar dat omzetten naar de praktijk is moeilijk. Voor de zoveelste keer zal het de belastingb­etaler zuur opbreken.

ROGER PIESSENS,

OPPUURS

De Afspraak

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium