Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Joepie, we zien onze juffen en vriendjes terug”

Yasmien (eerste), Lander (tweede) en Millie (zesde leerjaar)

- (kvh)

“Ik ben superblij en zenuwachti­g, het voelt een beetje als een eerste schooldag na de zomervakan­tie”, zegt zesdeklass­er Millie Harding (11). Ze is een van de gelukkigen die vandaag opnieuw naar school mogen. En gelukkig zijn ze. Yasmien Kis (7) omdat ze weer naar die lieve juf Lissa van de eerste klas kan, Lander Segers Boeve omdat hij eindelijk zijn vriendjes Ties en Amra uit de tweede klas kan terugzien.

YASMIEN KIS (7), eerste klas Vrije Basisschoo­l Merksplas

“Joepie, terug naar school. Ik heb juf Lissa heel hard gemist. Ze is zo lief en kan alles zo goed uitleggen. De school heeft een filmpje gestuurd met uitleg over hoe we alles moeten gaan doen. Wel heel gek allemaal. Mijn juf zwaaide zo hard en lachte zo lief, dat was grappig. Ik ga mijn puzzelstuk van de Efteling afgeven. Omdat ons uitstapje niet is doorgegaan, heel spijtig, heeft iedereen van de juf een stuk gekregen om in te kleuren. En vandaag maken we de puzzel af. Ik heb er superveel zin in. Mijn zusje Selien, die in de tweede kleuterkla­s zit, is wel een beetje jaloers. Ik heb geluk.”

LANDER SEGERS BOEVE (7), tweede klas Vrije Basisschoo­l Berkenboom Heistraat, SintNiklaa­s

“Ik heb buitengesp­eeld, strips gelezen en me verkleed. Dat doe ik graag. Tijdens het vragenuurt­je op de computer had ik eens een onesie aan en juf Birgit vond dat zo grappig dat ik me daarna als ridder, punker, clown en gisteren als burgemeest­er heb verkleed. Ik heb ook goed op mijn tafels geoefend. Toen ik gisteren de laatste keer huiswerk kreeg, heb ik heel luid yes, yes geroepen. Eindelijk kan ik Ties en Amra terugzien, die heb ik heel hard gemist. Mijn zusje Lore (5) mag nog niet naar school, maar ze komt mee naar de opvang omdat mijn mama’s moeten werken.”

MILLIE HARDING (11), zesde klas, Het Groene Eilandje Antwerpen

“Mijn juffen Nele en Inge hebben elke dag mails en WhatsApps gestuurd. Met opdrachten en filmpjes. Onze school heeft dat heel goed gedaan. Ik ga in september naar het middelbaar, samen met mijn beste vriendin Doris. Al is het schoolfees­t niet doorgegaan en zal er geen proclamati­e zijn, ik ben toch heel blij om even terug te gaan naar mijn school waar ik al bijna mijn hele leven zit. Ik ben benieuwd hoe het zal lopen. We zitten in bubbels van tien en krijgen maar één speeltijd. Ik wil zó graag met mijn vriendinne­n knuffelen. Ik weet niet of de juffen ons uit elkaar zullen kunnen houden.”

 ??  ?? Yasmien krijgt nog een kus van haar mama voor ze naar school vertrekt. FOTO BART VAN DER MOEREN
Yasmien krijgt nog een kus van haar mama voor ze naar school vertrekt. FOTO BART VAN DER MOEREN
 ?? FOTO RR ?? Lander in de coole outfit waarmee hij morgen naar school gaat. Zusje Lore is trots dat ze mee naar de opvang mag.
FOTO RR Lander in de coole outfit waarmee hij morgen naar school gaat. Zusje Lore is trots dat ze mee naar de opvang mag.
 ?? FOTO RR ?? Millie is klaar voor haar laatste dagen op de lagere school.
FOTO RR Millie is klaar voor haar laatste dagen op de lagere school.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium