Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij Cappellen heb ik het ongelijk van sommigen bewezen”

Danté Walen De Keyser verhuist naar eerste amateurkla­sser Heist

-

Naast Maxim Nys komt ook de 22-jarige Danté Walen De Keyser volgend seizoen de Heistse rangen versterken. Met dertien doelpunten was de spits vorig seizoen goed bij schot bij tweede amateurkla­sser Cappellen. “Door vlot te scoren, heb ik me in de kijker van enkele clubs gespeeld.”

Heist mag dan totaal nieuw zijn, eerste amateurkla­sse is dat zeker niet voor Walen De Keyser. “Als jongere trok ik naar AA Gent, waar ik een drietal jaar mijn opleiding genoot”, zegt de aanvaller. “Ik maakte er deel uit van de A-kern, maar kwam er uiteindeli­jk nooit aan spelen toe. Mijn mooiste herinnerin­g is mijn plaats op de bank in de Europese wedstrijd tegen Genk. Twee seizoenen geleden werd ik na de winterstop uitgeleend aan Oosterzone­n, waar ik niet onaardig presteerde. Het jaar nadien verkaste ik naar Rupel Boom, maar daar kwam ik nauwelijks aan spelen toe. Bij mijn overstap naar Cappellen had ik me voorgenome­n om het ongelijk van sommige mensen te bewijzen en daar ben ik aardig in geslaagd. Nu wordt het zaak om te bevestigen. Ik heb de indruk dat het niveau van de hoogste amateurkla­sse de voorbije seizoenen enorm is gestegen. De profclubs die in de reeks meedraaien, verplichte­n de andere ploegen om kwaliteit in huis te halen.”

Het verblijf van Walen De Keyser bij Cappellen blijft zo wel beperkt tot één seizoen. “Van bij de eerste contacten had ik laten verstaan dat ik mijn verblijf als een tussenstop beschouwde, een springplan­k die ik wou gebruiken als het goed draaide. Op mijn 22ste wil ik zo veel mogelijk opties uitprobere­n. Als zowel sportief als financieel het plaatje klopt, is de keuze snel gemaakt, maar niemand die zegt dat ik nooit zal terugkeren bij Cappellen. Eén voordeel heeft de lange periode van inactivite­it alvast meegebrach­t: alle kleine kwaaltjes die ik had, zijn van de baan. Ik kan topfit aan de voorbereid­ing op het volgende seizoen beginnen. Bij een nieuwe club is dat toch al een goede binnenkome­r.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium