Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kwaliteits­eisen nachtwinke­ls in reglement gegoten

Gemeentera­ad

- (kma)

De gemeente Zoersel heeft nu ook een reglement op nachtwinke­ls. De oppositie had het graag nog wat strenger gezien.

De tweede digitale gemeentera­adszitting uit het coronatijd­perk verliep voorspoedi­ger dan die van april. Rond 23.30u legde voorzitter Marcel De Vos (N-VA) de zitting stil. Voor alle duidelijkh­eid: het ging hier om een extra gemeentera­ad die de resterende agendapunt­en van de afgebroken zitting van vorige maand verder afwerkte. Volgende week dinsdag komt de gemeentera­ad al opnieuw samen.

Een van de punten die gestemd werden was een reglement op nachtwinke­ls. Inhoudelij­k vonden de oppositiep­artijen zoals Vlaams Belang dat het nog strenger had gekund. “Wij wilden een reglement om controle te hebben, mocht de nachtwinke­l een dekmantel voor andere praktijken blijken te zijn. Maar we wilden geen pestreglem­ent. Op zich hebben wij ook geen probleem met een nachtwinke­l, zoals de huidige in Sint-Antonius”, zegt burgemeest­er Verstreken.

Het nieuw reglement bepaalt dat er enkel nog nachtwinke­ls mogelijk zijn in de bebouwde kom op de N14, N12 en Halle-Dorp, en dat de nachtwinke­ls op een minimumafs­tand van elkaar moeten liggen. Eigenlijk is de nieuwe nachtwinke­l op het dorpsplein in Zoersel naast de vroegere Aveve dus al niet meer toegelaten. “Wij hebben die aanvrager toestemmin­g gegeven”, zegt de burgemeest­er. “Voorlopig is de winkel nog niet open, maar hij mag nog openen.”

Pascal Mallien

Advocaat

“De buurman is gezwicht voor een financieel voorstel van Lions Real Estate. Hij krijgt 80.000 euro als het project gerealisee­rd wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium