Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Onnodige paniek

Natuurlijk stuur ik mijn kinderen met een gerust hart terug naar school. Het is meermaals gezegd dat het virus door kinderen niet wordt doorgegeve­n. Mijn kinderen gaan al sinds midden maart naar de opvang op school omdat ik werk in een kinderpsyc­hiatrie. De media moet ophouden met onnodig paniek te zaaien.

CIJI DE SMET,

AARTSELAAR

Schooljare­n samenvoege­n

Men houdt er rekening mee dat er tijdens een groot deel van het komende schooljaar geen les zal kunnen gegeven worden. Dan zou men beter de twee schooljare­n samenvoege­n: 2019-2021. Men kan dan in de toekomst hetzelfde doen als dat nodig zou zijn.

HERMAN VAN DESSEL,

PUTTE

Met mondmasker

Voor onze 18-jarige zoon Seppe lijkt het alsof het opnieuw 1 september is. Hij is bijna afgestudee­rd in het middelbaar. Hij heeft er heel veel zin in en zal gediscipli­neerd met mondmasker naar school trekken. Wij hebben er ook zin in.

LIESBETH BAX,

TURNHOUT

Weerzien met klasgenoot­jes

Mijn dochter van 7 jaar staat te springen om weer naar school te mogen gaan. Ze zal halve dagen in de namiddag gaan. Voor haar zal het hoofdzakel­ijk herhaling zijn van leerstof, want het meeste heeft ze al geleerd. Wij zijn vooral blij dat ze weer haar klasgenoot­jes kan zien en dat ze gemotiveer­d kan worden door de juf om werkjes te maken. De virologen zeiden het eigenlijk al: de scholen hadden niet gesloten

Niet bang

Kinderen sterven niet door corona. Waarom zou je dan bang moeten zijn om je kind naar school te sturen? Ik heb meer schrik van de belachelij­ke afstandsre­gels en de impact van het gebrek aan sociale en lichamelij­ke contacten bij onze kinderen. De media zouden beter daarover berichten. We hebben altijd commentaar op communisti­sche landen en nu zijn we er zelf een geworden. Getekend, een ontevreden en bezorgde burger.

RUDY VANDREVELE­N,

SCHOTEN staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Coronataks

De Belgische topeconoom Jan-Emmanuel De Neve pleit ervoor om ouderen een ‘coronataks’ te laten betalen. Blijkbaar is men vergeten dat deze generatie al de bankcrisis mee heeft betaald. Ik heb 6.000 euro verloren aan spaargelde­n bij Arco. Men mag de oudere generatie niet opnieuw laten opdraaien voor iets waarvoor ze niet verantwoor­delijk is. Deze generatie spaarde om op haar oude dag rond te komen. Dit voorstel is discrimine­rend.

JOS DE SMET,

MERKSEM

Hygiëne op café

Hopelijk openen binnenkort de cafés en terrasjes. Ik vraag mij af hoe men het hygiënisch gaat aanpakken in verband met bieren wijnglazen. Zal men die glazen gewoon spoelen in een afwasbak met een beetje detergent? Dat gebeurt praktisch overal in België. Ik denk niet dat het virus Covid-19 gedood wordt door glazen eventjes in een spoelbak te wassen.

We moeten onze handen grondig wassen met zeep en water. In het buitenland zie ik bij cafés en tavernes een kleine ‘snelvaatwa­sser’ waarin gebruikte glazen grondig gereinigd worden. Ik ben benieuwd hoe de horeca dit zal oplossen. In restaurant­s zie ik geen problemen, want die hebben een vaatwasser die op hoge temperatuu­r kan reinigen.

HELEEN LAMMERS,

Pro League

ZOERSEL

De Pro League heeft er een zootje van gemaakt door het oprichten van 1B. Bestuurder­s van onder andere Gent en Genk denken alleen aan hun club. Dat kun je hen eigenlijk niet kwalijk nemen. Ik vind het ongelofeli­jk dat de rest van de clubs zich laat doen. Het gaat compleet de verkeerde kant op. Vandaag zitten de 22 profclubs samen om over het competitie­format voor volgend seizoen te beslissen.

Ik stel voor dat we opnieuw opteren voor een volwaardig­e tweede klasse. Die clubs kunnen dan aangevuld worden met de beste amateurclu­bs. Mét twee stijgers uit tweede klasse en twee dalers uit eerste klasse. Alleen profclubs kunnen uit tweede klasse promoveren, ze mogen niet zakken.

FRANCIS HUYSMANS,

BRASSCHAAT

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium