Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tess Goossens lost na ruim 10 jaar nieuwe single, in het Frans

Joe-presentatr­ice waagt zich aan cover ‘Pour aller où’

- (dewo)

Als radioprese­ntatrice bij Joe is muziek een vast onderdeel van haar leven. Maar een eigen single, dat was voor Tess Goossens (38) al meer dan tien jaar geleden. Met een cover van het Franse waagt ze zich weer in de muziekwere­ld. “Ik heb nog nummers in mijn kast zitten.”

Te souviendra­s-tu de nos imprudence­s / D’une jeunesse qui pleure, des appels manqués / Sais-tu qu’aimer tue le peu d’innocence?

De woorden deden iets met Tess Goossens toen ze van de studio van Joe terug naar huis reed. “Na zo’n hele dag radio maken kan ik soms weleens genieten van een beetje stilte in de auto”, vertelt ze. “Als ik dan toch muziek opzet, is het meestal Franse. Ik luister niet alleen de klassieker­s, maar ook de zangers en zangeresse­n van nu. Het geeft me een soort rust.”

En zo stootte ze dus op een zacht, zomers melodietje met een lichtjes melancholi­sche tekst. “Het gaat over iemand die terugblikt. Op haar leven of relatie, dat is voor interpreta­tie vatbaar. Ze stelt zich de vraag: Hoe ben ik hier geraakt en waar ga ik nu naartoe? De tekst maakte iets in mij los. Niet dat ik last heb van een midlifecri­sis, maar ik ben nu 38. Dan maak je al eens de balans van je leven op. Wat heb ik al bereikt, wat wil ik zeker nog doen?”

Basgitaar

Spoed

Pour aller où,

Wat ze zeker nog wou doen, wist ze eigenlijk al langer: weer gaan zingen. Nadat Goossens in 2006 brons had behaald in de zangwedstr­ijd op VTM, zong ze voor de zender de titelsong van de populaire reeks in en bracht ze enkele singles uit. Maar toen ze in 2009 aan de slag ging als presentatr­ice bij Joe, doofde haar muzikale carrière uit. “Ik kreeg een scheiding te verwerken. Emotioneel was dat een zware tijd. Ik was zo blij dat ik mijn job had bij de radio en me volledig daarop kon focussen, dat ik al de rest een tijdje afzwoer. Maar de voorbije jaren begon het

Just the Two of Us weer te kriebelen om te zingen. Ik had spijt dat ik ermee gestopt was. Tot mijn man zei: ‘Met spijt kom je nergens. Tijd voor actie.’” En dus betreedt Goossens met

opnieuw de muziekwere­ld. “En daar zal het niet bij blijven. Ik heb nog nummers in mijn kast liggen, allemaal covers van Franse nummers. Eentje ervan is geweldig, met een stevige basgitaar en een feministis­che tekst. Ik hoop op deze manier alvast een lans te kunnen breken voor een hoop geweldige Franse songs die we nooit op de Vlaamse radio horen en die de taalgrens helaas nooit oversteken. Ik hoop dat veel mensen die mooie nummers zo toch ontdekken.”

Pour aller

 ?? FOTO DIEGO FRANSSENS ?? Tess Goossens.
FOTO DIEGO FRANSSENS Tess Goossens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium