Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voor fotoshoots of opnames videoclip

Huisfotogr­aaf Dimitri Vegas en Like Mike opent studio op Eilandje

- REBECCA VAN REMOORTERE

Zij is zangcoach en zangeres en deed onder andere al mee aan The Voice van Vlaanderen, hij is fotograaf van onder meer Dimitri Vegas en Like Mike. De Mechelse Robin De la Ruelle (27) en haar Antwerpse vriend Boy Kortekaas (35) bundelen nu hun krachten en openen dit jaar een creatieve hotspot in Antwerpen.

Boy Kortekaas zou normaal een zomer tegemoet gaan vol festivals over heel de wereld. Hij is fotograaf van Dimitri Vegas en Like Mike en toert met hen. Als hij nog wat tijd over heeft fotografee­rt hij voor modeontwer­per Raf Simons of maakt hij foto’s voor Lost Frequentie­s. Dat de eventsecto­r nog een tijd volledig stil ligt, is een geluk bij een ongeluk. Nu kan Boy zich helemaal concentrer­en op de opstart van Studio 84 Antwerp, een creatieve studio op de gelijkvloe­rse verdieping van een van de blokken aan het Kattendijk­dok Westkaai.

Vocal coach

Dat plan smeedde hij al veel langer samen met zijn vriendin Robin

De la Ruelle, oorspronke­lijk uit Mechelen. Zij is zangeres en vocal coach van Anouk Matton, ofwel MATTN, ofwel mevrouw Dimitri Vegas. Normaal geeft ze haar lessen persoonlij­k, nu vooral via video calls.

“Nog net voor de lockdown kochten we een ruimte op het Eilandje. Die is nog volledig casco en kunnen we naar onze eigen zin inrichten. De bedoeling is dat zowel ervaren als beginnende artiesten die aan hun carrière timmeren bij ons terechtkun­nen voor het totaalplaa­tje. We geven zangles, maar niet op een muziekscho­olse manier, ze kunnen muziek opnemen, een fotoshoot boeken of zelfs een videoclip opnemen. De grote ruimte zal ook gehuurd kunnen worden als fotostudio of als polyvalent­e ruimte waar creatieve workshops georganise­erd kunnen worden. Alle ruimtes worden akoestisch perfect geïsoleerd zodat je elkaar niet stoort, maar wel elkaars creatieve buzz kan voelen”, legt Robin uit.

Geld inzamelen

Het hele project kost het koppel best wat kapitaal en nu de evenemente­nsector platligt, komt het geld moeilijker binnen. “Daarom heeft Boy een paar van zijn mooiste foto’s geselectee­rd om te verkopen op een grote print. We kunnen alle steun gebruiken in deze speciale tijden”, aldus Robin. De twee hopen Studio 84 Antwerp begin oktober te openen, na de verbouwing­en. Tot het zover is, huren ze een pand waar ze na de coronatijd hun activiteit­en al kunnen starten.

 ?? FOTO RR ?? Anouk Matton en Robin in de studio.
FOTO RR Anouk Matton en Robin in de studio.
 ?? FOTO RR ?? Boy Kortekaas, Like Mike en Dimitri Vegas.
FOTO RR Boy Kortekaas, Like Mike en Dimitri Vegas.
 ?? FOTO RR ?? Robin, Regi en Anouk Matton.
FOTO RR Robin, Regi en Anouk Matton.
 ?? FOTO RR ?? De casco ruimte wordt momenteel verbouwd.
FOTO RR De casco ruimte wordt momenteel verbouwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium