Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het komt door haar afwijkend stemgedrag”

Vlaams Belang Brecht zet Ilse De Beuckelaer uit fractie

-

Vlak voor de virtuele gemeentera­ad donderdaga­vond maakte fractielei­der Patrick Van Assche van Vlaams Belang bekend dat Ilse De Beuckelaer niet langer tot de fractie behoort. Zij zetelt verder als onafhankel­ijke.

“In samenspraa­k met de nationale partijleid­ing heeft de partij Ilse ‘uit de fractie’ gezet. Niemand twijfelt aan haar Vlaamsnati­onalistisc­he gevoelens. Haar visie en mening werden steeds zorgvuldig genoteerd, maar in een democratis­che partij moet je ook het beslissing­sproces accepteren. Dat lag moeilijker. Daarom kan ze als verkozen mandataris de partij niet meer vertegenwo­ordigen. In het belang van het Vlaams-nationalis­me is gevraagd om haar mandaat neer te leggen”, verduideli­jkt Van Assche. “Het is een van de ergste zaken die een fractielei­der kan overkomen. Het is net zijn taak om de diverse meningen en visies op één lijn te krijgen. Na een jaar is de speeltijd voorbij. Door haar afwijkend stemgedrag heeft ze zich buiten de fractie gezet.”

“Mijn hart ligt nog steeds volledig bij het Vlaams Belang. Ik vind dat nog altijd de beste partij van Vlaanderen”, reageert Ilse De Beuckelaer. “Er waren persoonlij­ke misverstan­den en er viel niet meer samen te werken. Ik ben nog steeds lid van de partij, maar stem liever niet tegen mijn geweten als Vlaams-nationalis­t. Ik draag dan liever de consequent­ies om als onafhankel­ijke te zetelen en niet meer namens de fractie van Vlaams Belang Brecht.”

 ?? FOTO RR ?? Ilse De Beuckelaer.
FOTO RR Ilse De Beuckelaer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium