Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In rechte lijn richting zomerhit

-

Woah, we’re going to Ibiza! Dan kan je je geen betere reisgezel indenken dan Casa de Papelmeest­erbrein Álex Pina. White Lines, zijn in zonneschij­n, drugs en beats gedrenkte ‘bad trip’ op het Spaanse feesteilan­d, belooft de eerste hit van de zomer te worden.

Er ligt een grote gele opblaasbar­e banaan vol coke in de tuin. En de witte lijn die het scheuren ervan achterlaat op het gazon, wordt gretig afgelikt door de keffers des huizes. Ziedaar een van de vele typerende scènes uit White Lines, de nieuwe serie van Álex Pina voor Netflix. In White Lines laat de man achter de superhit La Casa de Papel de rode overalls voor wat ze zijn en vliegt hij naar het zonovergot­en Ibiza, in het zog van de Britse Zoe Collins. Zij is op zoek naar de moordenaar van haar broer Alex: een soortement Pat Krimson uit Manchester die in het staartje van de nineties zijn heil zocht op het Balearisch­e eiland, maar zichzelf blijkbaar verloor in alle excessen.

Schaduwzij­de

Daarvoor moet Zoe zich – met wat hulp van de oude maatjes van haar broer – in de schaduwzij­de van Ibiza wagen. Die van bonkende beats en wel erg expliciete orgieën, zodra de zonneklopp­ers netjes in hun budgetvrie­ndelijk bedje liggen. En ze komt er al snel achter dat iederéén nu wil weten hoe de vork aan de steel zat.

Goed, bijster realistisc­h is het allemaal niet. De personages zijn naar de stijl van het huis wandelende Latijnse clichés. Karikatura­le Roemeense cokehandel­aars die een streepje Dragostea Din Tei wel kunnen pruimen? Si! Een machtige maar disfunctio­nele familie in de Calafats die het feesteilan­d controleer­t en waarvan de leden zich verliezen in zieke machtsspel­letjes? Cierto!

Maar verdorie, wat knalt White Lines van het scherm. Zowel het grauwe Manchester als de zonovergot­en stranden van Ibiza zijn een lust voor het oog, de actie is spannend, en de serie zet bakken humor tegenover zoveel drama.

Of White Lines zijn vele uitgestroo­ide lijntjes kan bijeenbren­gen, is nog maar de vraag; we kregen maar drie veelbelove­nde aflevering­en voor de kiezen. Maar als hij dat klaarspeel­t, heeft Pina weer een hit te pakken. Voorlopig zijn wij nog even enthousias­t als dat dolle keffertje: we snuffelen deze lijntjes gretig op.

White Lines, seizoen 1 nu te zien op Netflix

 ?? FOTO'S NETFLIX ?? White Lines: niet bijster realistisc­h, maar de reeks knalt wel van het scherm.
FOTO'S NETFLIX White Lines: niet bijster realistisc­h, maar de reeks knalt wel van het scherm.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium