Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was het moment om deze stap te zetten”

Kim Bosmans (27) ruilt middenveld van KFC Turnhout voor dat van Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom maakt langzaam maar zeker zijn huiswerk af met het oog op volgend seizoen. Met de komst van Kim Bosmans lijkt het blauwzwart­e middenveld stilaan voldoende gestoffeer­d. Hij maakt de overstap van derde amateurkla­sser KFC Turnhout.

“Ik was al een tijdje met Rupel Boom aan het praten”, geeft Bosmans aan. “Kort na de winterstop kreeg ik voorstelle­n van verschille­nde clubs. Maar door de coronacris­is was het een bizarre periode voor voetballer­s en wou ik toch even afwachten. Nu zijn er nog steeds veel onduidelij­kheden over volgend seizoen, maar ik ben wel blij dat ik heb kunnen tekenen bij een mooie club. Het zal de eerste keer zijn dat ik op dit niveau actief ben, maar heb er alle vertrouwen in. Ik ben er nu 27, dit is het ideale moment om deze stap te zetten. Met mijn vorige clubs speelde ik ook al tegen ploegen als Thes en RWDM en dat viel zeker niet tegen. Al blijft het natuurlijk een uitdaging.”

Ondanks zijn vrij jonge leeftijd zal Bosmans een van de meest ervaren spelers bij Boom worden. “Dat besef ik, maar daar zie ik geen graten in. Leeftijd zegt niet alles, al is het uiteraard wel nuttig om wat routine in de ploeg te hebben. Maar die is er voldoende met jongens als Deloose, Augustynen, Polizzi en Schaessens. Met Schaessens speelde ik overigens nog samen in de jeugd van Beerschot. Er zijn heel veel jonge spelers, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Die gasten zijn nog gretig en hebben progressie­marge. En ik dacht dat er nog een zestal spelers ging bijkomen. Dat zullen ook niet allemaal gasten van 19 of 20 jaar zijn.”

Spits ontbreekt nog

Een middenveld met Bosmans, Augustynen, Schaessens en Polizzi oogt mooi. Alleen ontbreekt het nog aan spitsen. “Dat komt wel in orde. De coach weet ook dat we daar nog versterkin­g nodig hebben. Maar aanvallers kijken misschien iets langer de kat uit de boom. De competitie begint pas over ruim drie maanden, hè. Naarmate de tijd vordert, gaan veel spelers beseffen dat ze een keuze moeten maken als ze niet met lege handen willen achterblij­ven. Ik denk dat Rupel Boom voor veel spelers een aantrekkel­ijke club kan zijn.

Sowieso is het het hoogste niveau waar je het voetbal met een gewone job kan combineren. In onze reeks heb je zelfs al meer profs dan amateurs. Die trainen zes of zeven keer per week, terwijl wij het met vier trainingen na onze dagtaak moeten doen. Al heeft Rupel Boom de voorbije twee seizoenen al bewezen dat dit geen nadeel hoeft te zijn.”

 ?? FOTO SMB ?? Kim Bosmans, hier met KFC Turnhout in actie tegen Beringen.
FOTO SMB Kim Bosmans, hier met KFC Turnhout in actie tegen Beringen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium