Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit moet ons jaar worden”

Argentijn Nico Acosta keert terug naar Victory Edegem en gaat resoluut voor promotie

-

Hockeyclub Victory was de voorbije weken bijzonder actief op de transferma­rkt. Bij de vrouwen sloten zich eerder al drie Nederlands­e meisjes aan. Bij de mannen keert de Argentijn Nico Acosta dan weer terug. In het seizoen 20172018 was die al eens actief in Edegem.

Ondertusse­n verzamelde de 23jarige Nico Acosta ook al elf caps bij Los Leones, de Argentijns­e nationale hockeyploe­g. Bij Victory zal de internatio­nal op het middenveld een tandem vormen met Lukas Stramazzo.

“Ik ben geboren in Rosario in Argentinië en begon op 7-jarige leeftijd met hockey”, stelt Acosta zichzelf voor. “In 2016 maakte ik deel uit van de Argentijns­e selectie die deelnam aan de Junior World

Cup in India. We behaalden er de vijfde plaats. Het seizoen 20172018 speelde ik dan al eens bij Victory. In 2018 werden we met de Argentijns­e nationale ploeg ZuidAmerik­aans kampioen. In 2019 speelde ik in Buenos Aires, maar voor het komende seizoen zal het dus opnieuw Victory worden.” Met zijn nieuwe club mikt de Argentijn resoluut op de promotie naar de ereklasse. “Ik geloof er sterk in. Dit moet ons jaar worden. De meeste jongens ken ik nog van mijn vorige periode bij Victory. Ik ben echt zeer blij met deze terugkeer. Victory vormt een zeer leuke en hechte familie. Ik kijk er enorm naar uit.”

Wie aan de Argentijns­e nationale ploeg denkt, heeft meteen de olympische gouden medaillewi­nnaars van Rio 2016 voor ogen. Zij hielden onze Red Lions toen van het goud. “Ik heb die olympische campagne natuurlijk aandachtig gevolgd, maar was er zelf nog niet bij. In 2016 speelde ik nog in het Junior Team”, zegt Acosta, die het liefst als middenveld­er of als aanvaller speelt. “Maar het is natuurlijk de coach die beslist. Ik speel waar hij het nodig acht.”

Ook Argentijns­e versterkin­gen voor de Victory-vrouwen

Ook de vrouwenplo­eg van Victory haalde enkele Argentijns­e versterkin­gen aan boord. Zo speelt Antonella Bruni komend seizoen in de Belgische ereklasse. Afgelopen seizoen was ze nog actief bij Racing, waar ze vijf velddoelpu­nten scoorde. Verder komt ook de 22-jarige Liza Giacomotti naar Victory. Zij pakte vorig seizoen met Rosario nog de titel in Argentinië.

 ?? FOTO RR ?? Nico Acosta in actie bij de Argentijns­e nationale ploeg.
FOTO RR Nico Acosta in actie bij de Argentijns­e nationale ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium