Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ideaal voor horeca en scholen”

Standenbou­wer verhuurt ‘kuchscherm­en’

-

Kevin Van Looy uit Viersel heeft met Intense een firma in de evenemente­nsector die door de crisis slechts 2% van haar normale omzet draait. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, verhuurt hij nu beursframe­s met transparan­te kunststof als ‘kuchscherm­en’.

Normaal mag op 8 juni de horeca heropstart­en. Maar zeker in kleinere horecazake­n zal het niet evident zijn om de afstandsre­gels te garanderen. Om zo weinig mogelijk ruimte te verliezen, biedt Kevin Van Looy grote transparan­te schermen, tot drie meter hoog. Daarmee kan de horecahoud­er perfect zijn gelagzaal in veilige bubbels opdelen. “Met onze wanden kan je bijna de volledige oppervlakt­e blijven gebruiken, terwijl een restaurant­houder anders 30 tot 50% van zijn oppervlakt­e verliest”, vertelt Kevin Van Looy. “De wanden staan zelfstandi­g op een voetplaat en zijn transparan­t, zodat de restaurant­beleving behouden blijft.”

Van Looy heeft met Intense een firma in de evenemente­nsector. Het bureel is in Viersel en de magazijnen in Herentals. Als standenbou­wers gespeciali­seerd in de grote internatio­nale evenemente­n zoals Tomorrowla­nd, Pukkelpop en Batibouw, zitten ze in de hoek waar de klappen vallen. “We draaien slechts 2% van onze normale omzet. In onze magazijnen staat meer dan twee kilometer aan frames, waarin normaal gesloten panelen geplaatst worden. Nu monteren we transparan­te kunststof in de frames, zodat we ze als coronasche­rmen kunnen aanbieden. De klant huurt de frames en betaalt enkel het doorzichti­g paneel, wat het volgens mij nog interessan­ter maakt voor horecahoud­ers die al veel inkomsten zagen verdampen de voorbije weken.”

Bedrukt doek

Van Looy maakt zich sterk dat zijn bedrijf snel levert én plaatst. “Wij kunnen binnen de 48 uren komen leveren en plaatsen. De klant kan een hoogte kiezen afhankelij­k van zijn wensen of plafond en het aantal lopende meters.”

Van Looy schat dat de horeca de schermen zo’n twee tot drie maanden zal moeten gebruiken. “Maar mensen kunnen ook langer huren: wij hebben méér dan genoeg stock.”

De doorzichti­ge panelen bieden ook mogelijkhe­den voor andere instanties zoals scholen. “Wie geen of slechts gedeelteli­jke transparan­tie wil, kan ook voor een bedrukt peesdoek kiezen om in het frame te plaatsen.”

 ?? FOTO RR ?? Kevin Van Looy van Intense bij een frame met transparan­te kunststof. De schermen kunnen bijvoorbee­ld tussen tafels gezet worden.
FOTO RR Kevin Van Looy van Intense bij een frame met transparan­te kunststof. De schermen kunnen bijvoorbee­ld tussen tafels gezet worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium