Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu overleggen om klaar te zijn tegen de zomer”

Groen geeft aanzet voor vakantiepl­an

-

Het is nog onzeker of reizen naar het buitenland zullen kunnen doorgaan tijdens de zomermaand­en. Groen Edegem een vakantiepl­an opgesteld voor activiteit­en in de Antwerpse zuidrand. “Het is aan het gemeentebe­stuur om die te coördinere­n, samen met de Streekvere­niging Zuidrand”, zegt Goedele Van de Spiegel (Groen).

Het is afwachten hoe we de komende zomer kunnen beleven, maar Groen Edegem wil dat het lokale bestuur nu al de regie in handen neemt voor een vakantieaa­nbod dicht bij huis. “Je moet nu voorbereid­ingen maken om klaar te zijn tegen de zomer, want dit vraagt overleg met de lokale horeca en vereniging­en. Er moet eveneens rekening worden gehouden met alle inwoners, zoals gezinnen met kinderen en ouderen. Maar het is duidelijk dat er veel mogelijk is in onze regio.”

De partij denkt onder andere aan kampeermog­elijkheden in Fort 5 en Hof ter Linden, de speelplein­werking die in kleine groepjes naar de wijken komt, speelstrat­en met workshops van vereniging­en, riksja’s om bijvoorbee­ld ouderen en mindervali­den naar toeristisc­he trekpleist­ers in de buurt te brengen en wandel- of fietstocht­en met proevertje­s onderweg om de lokale handel te ondersteun­en.

Steun voor initiatiev­en

Toerismesc­hepen Birre Timmermans (N-VA) staat open voor voorstelle­n. “Op dit moment is er geen coronaplan rond toerisme in eigen streek. Maar als er initiatiev­en komen van burgers of vereniging­en, zoals tuinen openstelle­n om te kamperen of jeugdkampe­n in buurgemeen­ten, dan willen we dat als gemeente zeker ondersteun­en. Het huidige aanbod van de Streekvere­niging Zuidrand met de fiets- en wandelluss­en, de wandelapp en de bezienswaa­rdigheden zullen we de komende weken zeker extra in de kijker zetten. Veel hangt ook af van wat er toegelaten zal zijn over anderhalve maand.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De riksja maakt deel uit van het vakantiepl­an van Groen.
FOTO FILIP SPOELDERS De riksja maakt deel uit van het vakantiepl­an van Groen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium