Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reizigers leren verleden van de buurt kennen

NMBS fleurt ‘vieze’ tunnel naar perrons op met muurschild­eringen

- BART ROGGEMAN

Wie de trein neemt in Kontich, wordt voortaan begroet door fleurige muurschild­eringen. De NMBS heeft de voetganger­s- en fietserstu­nnel naar de perrons van station Kontich-Lint een grondige make-over gegeven. Het initiatief kan op veel bijval rekenen bij de reizigers.

Van een troosteloz­e en koele, volgens sommigen ‘vieze’, tunnel naar een vrolijke, kleurrijk ogende onderdoorg­ang. Dat is de transforma­tie die de tunnel in het Kontichse station de voorbije twee weken heeft ondergaan. De NMBS zette enkele van haar creatieve medewerker­s aan het werk om dit te realiseren. “We zijn gestart met op een aantal plaatsen dergelijke infrastruc­tuur op te fleuren om het reizen aangenamer te maken en tegelijk een aantal herstellin­gen door te voeren. In april deden we dit bijvoorbee­ld ook al in Duffel. Het werk gebeurt door een aantal creatievel­ingen die we bij ons in huis hebben. De onderwerpe­n voor de tekeningen kiezen we steeds in samenspraa­k met de gemeente”, verduideli­jkt NMBS-woordvoerd­er Dimitri Temmerman.

Zo bevat de onderdoorg­ang in Kontich verwijzing­en naar Kontich Schaatst, de paardenkoe­rsen tijdens de jaarmarkt en de AED Studios aan de Lintse kant van het station. Een tafereel met een tank en militairen herinnert dan weer aan de legerkazer­ne die zich destijds naast het spoor bevond en waar onder meer een tankdivisi­e was gevestigd.

Bij de reizigers kan de realisatie op veel lof rekenen. “Wat een verbeterin­g, ze hebben er echt iets mooi van gemaakt. Hopelijk wordt dit nu gerespecte­erd en wordt het niet vernield”, klinkt het op sociale media.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De muurschild­eringen verwijzen naar het Kontichse verleden zoals de vroegere kazerne, paardenkoe­rsen tijdens de jaarmarkt en Kontich Schaatst.
FOTO BART ROGGEMAN De muurschild­eringen verwijzen naar het Kontichse verleden zoals de vroegere kazerne, paardenkoe­rsen tijdens de jaarmarkt en Kontich Schaatst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium