Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u dat zelfstandi­gen een corona-supplement mogen vragen voor de maatregele­n die ze getroffen hebben?

-

Geen bezwaar

Ik heb geen enkel bezwaar tegen de (tijdelijke) prijsstijg­ing die zelfstandi­gen als corona-supplement aanrekenen. Ze hebben het al hard genoeg te verduren gekregen en ik heb daarvoor alle begrip en wil zelfs deze mensen aanmoedige­n in deze toestand waarin ze moeten werken en zich kwetsbaar opstellen. Als ik naar de kapper ga, zal ik bijvoorbee­ld geneigd zijn om een extra fooi te geven. En dat doe ik met heel veel respect tegenover de kapper. Hij treft geen schuld dat deze coronacris­is in ons land is uitgebroke­n.

EDDY WOLFS, TREMELO

Korting voor verplaatsi­ng?

Iedereen is slachtoffe­r van deze toestand en zit met extra kosten. Als dan ook iedereen zo’n heffing gaat toepassen, waar gaat dat dan eindigen? Ook alle klanten hebben bijkomende uitgaven om tot bij een winkel te geraken, mogen die dat dan als een korting in rekening gaan brengen? Wel ernstig blijven.

FRANCIS VISSERS, HOBOKEN

Niet overdrijve­n

Ja, ik vind dat het ka,n maar moeten niet overdrijve­n. Een kleine bijdrage, dat mag zeker. Ze doen er tenslotte alles aan om het zo veilig mogelijk te maken.

MYRIAM LEMMENS, WOMMELGEM

Wat is het volgende?

Wat gaat het volgende zijn waar we weer voor opdraaien? Grote supermarkt­en mochten open blijven en wat doen ze, allerlei prijzen verhogen. Waarom is dat nodig? Zij hebben toch niet veel last ondervonde­n van de crisis? Nu gaan kappers, garages en tandartsen opnieuw open en willen ze supplement­en aanrekenen. Op televisie hoor je dan dat er zijn die zeggen dat ze het moeilijk gehad hebben. Maggie De Block heeft nochtans in een gesprek vermeld dat dit niet kan en dat we dat mogen weigeren. Telkens ik naar de winkel ga, ontsmet ik mijn auto ook en mijn spullen en handen. Moet ik dan ook mijn supplement­en aan de winkel doorrekene­n waar ik ben geweest? Ze zullen me graag zien komen met de rekening. Wij als gewone mens zijn ook het slachtoffe­r van het coronagedo­e en we doen ook mee aan de veiligheid, maar blijkbaar zijn wij de onnozelaar­s, want wij doen dat gratis.

JILL DOMS, SCHILDE

Fiscaal aftrekbaar

Helemaal niet. Voor hen zijn het kosten die ze fiscaal mogen inbrengen. Zo duur is dat materiaal nu ook weer niet. De eerste honderd klanten zullen met de toeslag alles dekken en de overigen betalen voor niets. Tel daarbij de prijsstijg­ingen en de consument betaalt alweer het gelag.

PAUL EGNELEN, MERKSEM

Ongepast

Ik ben zelf zelfstandi­ge en heb ook alle aanpassing­en moeten doen, maar daar moeten mijn klanten niet voor boeten. ik vind het ongepast meer te vragen dan anders in deze moeilijke tijden.

GWEN VAN DESSEL, BRECHT

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium