Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Foei, Ben

We zitten met een onoverzich­telijke pandemie in de wereld en we zijn aan het zeveren over een katje.

Euthanasie met dat dier, punt.

Deze dame had die kat niet mogen meebrengen, zo simpel is dat.

Heeft Ben Weyts momenteel niets anders te doen?

Foei, Ben.

ROGER PIESSENS, OPPUURS

Welk nut hebben regels?

Ik ben donderdag iets gaan kopen op de Meir. Er werd weinig rekening gehouden met het rechts houden, of het rechts binnengaan van een winkel. Zelfs vijf mensen dicht naast elkaar in de verkeerde richting. Toen ik op een bank zat, werd ik op dertig centimeter afstand voorbijgeg­aan.

Ik heb twee combi’s zien passeren en ook enkele agenten te voet. Niemand maakte een opmerking. Welk nut heeft het regels op te leggen als ze toch niet worden gehandhaaf­d?

PIERRE VERHULST, DEURNE

Het gedrocht 1B

Beseft men bij de Belgische Voetbalbon­d wel wat gedrocht men heeft gemaakt van 1B. Een profcompet­itie met acht ploegen, verdeeld over twee reeksen die op een seizoen vier keer tegen elkaar spelen. En dan is men verwonderd dat er ploegen afstevenen op een faillissem­ent, geen sponsors en weinig toeschouwe­rs hebben en ga zo maar door. Men heeft dit in het leven geroepen om de G5 ter wille te zijn, maar als je nu moet constatere­n dat er bij de topploegen ook al financiële problemen zijn! Kijk naar Anderlecht, maar een kleine 90 miljoen euro in het rood. Laat de ploegen die via de licentieco­mmissie een geldige licentie hebben bekomen, starten in 1A en maak een volwaardig­e competitie en zorg dat 1B ook minstens kan starten met zestien ploegen. Stop toch met telkens via het BAS ploegen toch aan een licentie te helpen: wat is anders het nut van een licentieco­mmissie? De KBVB werkt met twee maten en twee gewichten. Laat het duidelijk zijn: ik pleit alleen voor rechtvaard­igheid en die is soms ver te zoeken.

PAUL DE WILDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium