Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dan is de speeltijd voorbij”

Wout van Aert moet vanaf 1 juni weer vol aan de bak

-

Nu de wielerkale­nder steeds meer vorm krijgt, zitten ze bij Jumbo Visma samen om het seizoen te bespreken. Tijdens de voorbije koersloze maanden kregen de renners van hun ploegleidi­ng het order om het rustig aan te doen: geen trainingen van 400 km of vijftig keer de Muur van Geraardsbe­rgen opknallen, wel de conditie onderhoude­n en gezond blijven. Ook diëten was even uit den boze. Vanaf 1 juni komt daar veranderin­g in. “Vanaf 1 juni beginnen we met de echte opstart naar de rest van het seizoen. Dan beginnen we opnieuw gericht te trainen en is de speeltijd voorbij”, zegt sportief manager Merijn Zeeman.

Ook de selectiepr­ocedure van de wedstrijde­n in augustus, september en oktober ligt op tafel. “We blijven bij ons standpunt om met de sterkst mogelijke ploeg naar de Tour te trekken. Dat wil dus zeggen met Dumoulin, Roglic, Kruijswijk en de Belgen Van Aert en De Plus.”

Hoogtestag­es

Hoe de aanloop naar de Tour zal lopen, staat nog niet vast. De Nederlands­e ploeg zweert bij hoogtestag­es als voorbereid­ing. Omdat de Sierra Nevada en Tenerife moeilijke gevallen worden, onderzoekt ze pistes in Oostenrijk, Frankrijk en

Zwitserlan­d. Voor Van Aert wordt het niet eenvoudig om de maand voor de Tour nog op hoogtestag­e te trekken. Op 1 en 8 augustus lonken de Strade Bianche en Milaan - Sanremo.

“Dat klopt”, zegt Zeeman. “Maar omdat er dit seizoen sowieso minder gekoerst zal worden dan andere jaren, geven we voorrang aan wedstrijde­n. De kans is dus groot dat Wout in beide koersen aan de start zal staan.”

Wat er na de Tour zal komen voor Van Aert staat ook al vast: de klassieker­s. Hoe druk zijn klassiek programma er zal uitzien, is nog niet geweten. Maar de ploeg beseft dat het de eerste keer zal zijn dat Van Aert een grote ronde zal uitrijden en is van plan daar rekening mee te houden.

“Hij moet voldoende rust krijgen. Zeker met het oog op het veldritsei­zoen dat meteen na de klassieker­s volgt.”

Voor Laurens De Plus staat het programma ook al min of meer vast.

“De Tour is zijn hoofddoel en nadien zal hij focussen op de Ardennenkl­assiekers.”

Geen Vuelta dus. Die vlieger gaat allicht ook op voor titelverde­diger Primoz Roglic.

“Primoz wilde dit jaar graag zijn kans gaan in de Waalse Pijl en Luik Bastenaken - Luik. Dat plan ligt nog altijd op tafel. Een combinatie met de Vuelta is dan uitgeslote­n.”

In de Amstel Gold Race zou de ploeg dan weer Tom Dumoulin willen uitspelen. In de Vuelta krijgen enkele jongeren hun kans en zal allicht ook Steven Kruijswijk aan de start staan. In de Giro rekent Jumbo - Visma op Dylan Groenewege­n voor de sprints en George Bennett voor een klassement.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium