Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gazet en banket onder één dak

Dagbladhan­del Frank-i-Sport wordt Odette en breidt uit met bakkerij

- KRISTIN MATTHYSSEN

Stickers op de etalage geven het al aan: Frank-i-Sport, al 34 jaar een monument in Westmalle, sluit de deuren. Maar geen nood, de dagbladhan­del werd overgenome­n en zal twee panden verder vanaf 2 juni herrijzen onder de hippere naam Odette, inclusief brood en banket.

Dagbladhan­del Frank-i-Sport uit Westmalle, op de hoek van de Antwerpses­teenweg en de Zoerselbaa­n, werd in het verleden meermaals verkozen tot beste dagbladhan­del van het land. Vorig jaar won Frank Van Staeyen nog de Hospitalit­y Award voor klantvrien­delijkste non-foodbuurtw­inkel. Een trofee die hij meteen kon verzilvere­n, want Frank kreeg een interessan­t overnamevo­orstel. Zijn zaak wordt vanaf 1 juni overgenome­n door Elbaco bv en zal verder gaan als een van de grootste dagbladhan­dels van het land, inclusief bakkerij, twee huizen verder in de nieuwbouw waar vroeger patisserie Michiels was.

“Het is allemaal snel gegaan”, zegt Frank, die in april zestig jaar werd. “Ik kreeg een zakelijk voorstel van een jong ondernemen­d koppel dat ook al een grote dagbladhan­del in Poederlee (Lille) heeft. Ze hadden interesse in mijn zaak en eventueel ook mijn pand. Dat laatste vonden ze na bezichtigi­ng minder interessan­t voor hun concept. Ze lieten hun oog vallen op het ruime winkelpand twee huizen verder, vlak tegenover de Sint-Jozeflei en het gemeentehu­is. Daar opent op 2 juni Odette. En ik kan al verklappen dat het er prachtig uitziet. Het wordt een enorme dagbladhan­del – een van de grootste van Vlaanderen – waar je dus ook voor brood en banket terechtkan. Ook het PostPunt nemen ze over.”

Sportartik­elen

Interessan­t voor Frank is dat hijzelf en zijn personeel ook in de overname zitten. “Ik ga nog deeltijds werken in Odette en mijn personeel kan er ook aan de slag. Dat de overnemers twee ervaren Kempenaars zijn waar ik echt in geloof, trok me over de streep.”

De artikelen die Odette niet overneemt, verkoopt Frank-iSport nu tegen sterke kortingen. Frank, die de eerste 22 jaar nog sportartik­elen in zijn dagbladhan­del verkocht – vandaar de naam – vindt het wel spijtig dat hij geen afscheid kan geven. “Maar ik ga zien dat ik op mijn laatste dag in mijn vertrouwd pand toch iets aan mijn klanten kan geven, al was het maar een trappist. En ze zien mij nog terug bij Odette.”

 ?? FOTO KMA ?? Frank Van Staeyen werkt vanaf 2 juni in de nieuwe dagbladhan­del-bakkerij Odette, twee panden verder.
FOTO KMA Frank Van Staeyen werkt vanaf 2 juni in de nieuwe dagbladhan­del-bakkerij Odette, twee panden verder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium