Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Arnout Hauben trekt dan maar ‘Dwars door België’

‘Dwars door de Middelland­se Zee’ on hold door corona

-

Na het succes van zijn reportager­eeks Rond de Noordzee startte Arnout Hauben eind vorig jaar met de opnames van een vervolg, Dwars door de Middelland­se Zee. Het coronaviru­s strooide echter roet in het eten, waardoor de reportagem­aker nu Dwars door België zal trekken.

“We vertrokken uit Gibraltar en reisden van eiland naar eiland richting Jeruzalem”, schrijft Arnout Hauben op zijn sociale media. “Ik kan nu al verklappen dat we machtige avonturen hebben meegemaakt en fantastisc­he mensen hebben ontmoet. Maar op Malta begonnen de problemen. Eén na één sloten de coronahekk­en zich rond ons en moesten we uiteindeli­jk huiswaarts keren. Ondertusse­n is het duidelijk dat we de reeks niet af krijgen tegen september.”

Trage wegen

Intussen hebben Hauben en zijn team al een alternatie­f klaar. Deze zomer zullen ze niet dwars door de Middelland­se Zee, maar dwars door België trekken. Zo wil Hauben nieuwe delen van ons land ontdekken. “Via de GR129 kan je langs trage wegen van Brugge naar Aarlen stappen. Een tocht van 500 kilometer dicht bij huis en toch ver weg. Een nieuw plan en een nieuwe route zijn geboren. Zodra de coronamaat­regelen het toelaten, zijn we weg. Ik zal met mijn vrienden regelmatig verslag uitbrengen uit eigen land.”

Wanneer de opnames precies van start gaan of wanneer Dwars door België wordt uitgezonde­n is nog niet bekend. Hauben belooft wel regelmatig updates te posten op zijn sociale media.

 ?? FOTO VRT ?? Vorig jaar vertrok Arnout Hauben op tocht naar de Middelland­se Zee, maar door de coronacris­is moet hij zijn plannen omgooien.
FOTO VRT Vorig jaar vertrok Arnout Hauben op tocht naar de Middelland­se Zee, maar door de coronacris­is moet hij zijn plannen omgooien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium