Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WaaslandBe­veren naar rechter tegen degradatie

Doelman en aanvoerder Mike Vanhamel merkt strijdvaar­digheid bij alle spelers

-

Doelman Mike Vanhamel wist donderdaga­vond al hoe laat het was. “Toen de berichten verschenen dat het plan met achttien ploegen in 1A niet zou besproken worden op de algemene vergaderin­g van de Pro League, wisten we dat we die finaleweds­trijd tegen OHL nog zouden moeten spelen. Goed dat ons bestuur er mee voor gezorgd heeft dat de competitie niet nietig verklaard is. Als kapitein is het mijn taak om de andere spelers op de hoogte te houden via onze WhatsApp-groep en iedereen reageerde meteen erg strijdvaar­dig.”

Beerschot kende een wisselvall­ig seizoen met een sterke eindsprint. Die werd abrupt onderbroke­n door de coronacris­is. “Maar het groepsgevo­el binnen onze spelersker­n is nog altijd even sterk als twee maanden geleden. En we zullen het nu op het veld kunnen afmaken. Dat blijft als sportman toch het allermoois­te. Fysiek zijn we klaar. We kregen van de technische staf een pittig quarantain­eschema. Wanneer we die finale ook moeten spelen, wij zullen klaar zijn. Als we in augustus spelen, zal het moeilijk zijn voor onze club om het seizoen voor te bereiden. Maar ja, dat zijn we intussen al gewend (lacht).”

“De opmars van Beerschot werd al meermaals tegengehou­den, maar we hebben ons lot nu weer in eigen handen. Enfin, daar gaan we van uit. We willen die match spelen en zo op sportieve wijze de poort naar 1A open beuken. Niet vergeten dat we ook nog een Jorn Vancamp kunnen recuperere­n. We hebben alleszins weer iets om naar uit te kijken, om naar toe te leven. Niks mooier dan een allesbesli­ssende finale!”

 ??  ??
 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Van Hamel tijdens de eerste promotiefi­nale tegen OHL. Straks een tweede?
FOTO GMAX AGENCY Van Hamel tijdens de eerste promotiefi­nale tegen OHL. Straks een tweede?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium