Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo zal volgend seizoen eruitzien

-

Jupiler Pro League

Zestien clubs, met mini-play-offs. Zo zal het seizoen 2020-2021 eruitzien om de kalender niet al te zwaar te belasten gezien de coronadrei­ging. Na 30 speeldagen in de reguliere competitie spelen de eerste vier een play-off van zes speeldagen om de titel: de Champions Play-off.

De nummers vijf tot acht spelen ook zes speeldagen: de Europa League Play-off. Wie die wint, speelt nadien een finale tegen de nummer vier van de Champions Play-off om het laatste Europese ticket, tenzij de bekerwinna­ar ook in de Champions Play-off zit. In dat geval krijgt de winnaar van de Europa League Play-off automatisc­h het laatste Europese ticket en wordt er dus geen finale gespeeld.

Beide play-offs werken opnieuw met halvering van de punten. Play-off 2 verdwijnt in 2021.

Formule play-offs

Nummers 1 tot 4: Champions Play-off, waarin elke ploeg drie keer thuis en drie keer uit speelt voor de titel

Nummers 5 tot 8: Europa League Play-off, waarin elke ploeg drie keer thuis en drie keer uit speelt om het laatste Europese ticket

Barragemat­ch: de winnaar van de Europa League Play-off en de nummer vier van de Champions Play-off spelen een finale om het laatste Europese ticket, tenzij de bekerwinna­ar ook in Champions Playoff speelt.

Proximus League

Het concept blijft hetzelfde: acht teams die vier keer tegen elkaar spelen. Doordat Lokeren, Roeselare en Virton geen proflicent­ie kregen, komen Deinze, Seraing en RWDM erbij. De promotiefi­nale wordt geschrapt, de kampioen van de reguliere competitie promoveert.

Wedstrijde­n die in 1A en 1B door de lokale overheid worden verboden, resulteren in een forfaitsco­re van 0-3 ten nadele van de thuisclub. Die behoudt de mogelijkhe­id te spelen op neutraal terrein op de voorziene datum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium