Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Intussen online…

- Virtuele bezoeken via o.a. www.piazza.me/club360, www.flemishmas­ters.com of artsandcul­ture.google.com

Ondanks de lockdown hebben veel musea niet stilgezete­n. Kunstcolle­cties krijgen een tweede leven online, dat u ook nog steeds kan ontdekken.

Neem nu het KMSKA: het ‘grote museum op het Zuid’ is gesloten voor renovatie, maar liet via kunstenorg­anisatie Piazza vijf jonge artiesten los op de collectie. In een virtuele 360°-omgeving werden twee nieuwe zalen van het museum ontwikkeld. De bezoeker navigeert er langs acht 3Dkunstwer­ken.

Door de strenge maatregele­n kan er in de musea ook nog niet worden ingezet op extra projecten voor speciale doelgroepe­n. Gelukkig worden kinderen online nog steeds in de watten gelegd. Het MAS trakteert op een kamishibai-vertelling (Japans straatthea­ter) van Nello & Patrasche of een instructie­filmpje om Japanse stripverha­len te tekenen. Via de gratis Antwerp Museum App kunnen gezinnen een wandeling downloaden, waarbij verteller Warre Borgmans achttien standbeeld­en in de stad toelicht. En omdat daguitstap­pen nog niet zijn toegelaten, kan je online ook terecht bij musea buiten Antwerpen. Curator Michel Draguet neemt je op sleeptouw door de grote Bruegel-expo in het Brusselse Museum voor Schone Kunsten. Virtueel kan je ook nog steeds door de gerenommee­rde Jan van Eyck-expo in MSK Gent lopen. Als je kunsthonge­r dan nog niet is gestild, kan je ook virtueel kuieren door het Parijse Louvre, de Vaticaanse Musea in Rome of de Warhol-expo in het Londense Tate Modern.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium