Gazet van Antwerpen Stad en Rand

...Stijn Meuris (55), zanger-performer

-

Tiger King

op Netflix

“Tiger King heb ik met stijgende verbazing bekeken. Ongetwijfe­ld het strafste dat de afgelopen jaren te zien was, en een goed voorbeeld van hoe docu en drama mekaar perfect weten te raken. Verder ben ik nog van plan om de drie Fargo-reeksen grondig te herbekijke­n. En de trailer van de prestigieu­ze Duitse serie Babylon Berlin doet me alvast watertande­n.”

Stuff to Blow Your Mind

op Spotify

“Ik was al verslaafd aan een aantal podcasts, en de lockdown heeft die interesse alleen maar versterkt. Passeren geregeld de revue: Stuff to Blow Your Mind, waarin twee goed op elkaar ingespeeld­e Amerikaans­e vorsers hun licht laten schijnen over historisch­e, wetenschap­pelijke en ook wel bizarre thema’s. Ik ben ook fan van History Extra Podcast van de BBC – historisch­e thema’s helder uitgelegd – én van Astonishin­g Legends, waarin geheimzinn­ige legendes, vreemde anomalieën en andere wetenswaar­digheden aan bod komen.”

Napoleons nachtmerri­e

van Johan Op De Beeck

“Ik ben net begonnen aan deze klepper over de mislukte poging van de Franse keizer om, na twaalf jaar van succesvoll­e veldslagen en verovering­stochten, ook even Rusland tussen zijn boterham te leggen. Een historisch­e page turner waarin je ontdekt dat het verhaal nog interessan­ter, gruwelijke­r en vooral spannender is dan je op school hebt geleerd.”

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ??
FOTO LUC DAELEMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium