Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kleine speeltuine­n vanaf vandaag weer open

-

Vanaf vandaag gaan in Antwerpen de kleinere speeltuint­jes, in straten en op pleintjes, weer open. Dat heeft de stedelijke veiligheid­scel beslist. De grotere speeltuine­n, in parken en op trekpleist­ers, blijven gesloten.

Vandaag, 18 mei, gaat de tweede fase van het afbouwplan van de coronamaat­regelen in. Eerder liet de Nationale Veiligheid­sraad weten dat tijdens die tweede fase trekpleist­ers in de natuur, zoals dierenpark­en, ook weer mogen openen mits enkele voorwaarde­n. Eén van die voorwaarde­n is dat speeltuine­n gesloten moeten blijven.

Maar kleinere speeltuint­jes op het openbaar domein gaan in Antwerpen vanaf vandaag wel weer open. Dat heeft de veiligheid­scel van de stad Antwerpen beslist. “Daar zien we geen graten in”, zegt woordvoerd­er Dirk Delechambr­e van de stad Antwerpen. “Het gaat hierbij om plaatsen waar slechts enkele speeltuige­n staan. Grotere speeltuine­n, zoals bijvoorbee­ld die in het Nachtegale­npark, blijven voor alle duidelijkh­eid wel gesloten.”

“Perfect in orde”

“Kinderen uit de buurt, die vaak uit grote, soms arme gezinnen komen en geen tuin hebben, moeten op het openbaar domein kunnen komen. Dat wordt zelfs aanbevolen”, zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) aan VRT.

“Dan moeten we daar ook de mogelijkhe­den voor creëren, anders wordt een stad onleefbaar. We passen de regels van de Nationale Veiligheid­sraad toe - weliswaar in een stedelijke context - en proberen om samenschol­ingen te vermijden. Als mensen verstandig zijn en hun handen ontsmetten voor en na, dan is dit volgens mij geen inbreuk op de wet en zijn we perfect in orde.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Ook al hangen de verbodslin­ten er nog wat slapjes bij, hier en daar worden in de binnenstad de speeltuige­n alweer voorzichti­g verkend.
FOTO JORIS HERREGODS Ook al hangen de verbodslin­ten er nog wat slapjes bij, hier en daar worden in de binnenstad de speeltuige­n alweer voorzichti­g verkend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium