Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De leien zijn zo mooi geworden, ideaal om klanten te ontvangen”

Zebra Fashion verruilt na 42 jaar Vestingstr­aat voor heraangele­gde Frankrijkl­ei

-

Nu de heraanleg van de noordelijk­e leien grotendeel­s achter de rug is, durven sommige ondernemer­s het aan om opnieuw te investeren en er een zaak te openen. Yvette Verkoyen en haar man Sabino Analco hebben sinds februari een modezaak op de Frankrijkl­ei. “Zebra Fashion zat tot voor enkele maanden in de Vestingstr­aat. Het was aanvankeli­jk de bedoeling om na de sluiting van die zaak alleen nog onze winkel in Brasschaat open te houden. Maar toen liepen we over de Frankrijkl­ei….”

De heraanleg van de Frankrijk- en de Italiëlei stond de afgelopen jaren synoniem voor kommer en kwel. Winkeleige­naars en horeca-uitbaters klaagden steen en been over de slechte bereikbaar­heid en een dalende omzet. Die periode ligt ondertusse­n achter de rug. Op het nieuwe Operaplein worden winkels gerenoveer­d en komt er een vernieuwd hotel. Maar ook op de leien zelf is er een en ander in beweging.

“Het is mijn man die me heeft overtuigd om opnieuw te beginnen op de Frankrijkl­ei. Het viel hem op hoe mooi het op de leien geworden is. En dat klopt ook. Zeker nu er opnieuw bomen staan. Hoewel ik na de sluiting van onze winkel in de Vestingstr­aat aanvankeli­jk alleen nog onze zaak in Brasschaat wilde openhouden, ben ik toch gezwicht”, zegt Yvette Verkoyen. “Weet je, mijn man is jaren geleden voor mij van Mexico naar Antwerpen verhuisd. Als iemand zoiets voor je doet, kan je hem toch niets weigeren.”

Yvette is optimistis­ch over de toekomst. “Logisch, anders waren we er niet aan begonnen. Zebra Fashion zat sinds 1978 in de Vestingstr­aat. Over de jaren heen hebben we een groot cliënteel opgebouwd in de stad. Die mensen kunnen we nu opnieuw ontvangen op de Frankrijkl­ei. De leien zijn een heel aangename plek geworden. De omgeving zal onze klanten alvast niet tegenhoude­n.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Yvette Verkoyen en haar man Sabino Analco voor hun nieuwe zaak op de heraanlegd­e Frankrijkl­ei.
FOTO JAN VAN DER PERRE Yvette Verkoyen en haar man Sabino Analco voor hun nieuwe zaak op de heraanlegd­e Frankrijkl­ei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium