Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bereikbaar­heid is goed”

- PATRICK VAN DE PERRE

Zebra Fashion is pas sinds februari gevestigd op de Frankrijkl­ei. “Kort daarop brak de coronocacr­isis uit. Het is dus moeilijk om nu al conclusies te trekken. Daarvoor moeten we nog een paar maanden wachten. De klanten die we op bezoek krijgen, reageren alvast positief. Net zoals onze leverancie­rs trouwens. We kopen veel van onze kleding bij Franse en Italiaanse modehuizen. Hun vertegenwo­ordigers vinden de Frankrijkl­ei een mooie locatie voor onze winkel.”

Voor het echtpaar is deze stap een flinke uitdaging. “Ik ben zeventig jaar, mijn man is iets jonger. Op die leeftijd is het niet zo evident om een nieuwe zaak uit de grond te stampen. Ook niet wanneer je al een naam hebt opgebouwd. Op zulk een moment moet alles

“De leien zullen nooit een belangrijk­e winkelas worden voor funshopper­s. Maar dat was vroeger ook niet het geval. Wat je wel ziet, is dat op de leien zaken met een vast cliënteel of een bepaalde service het goed doen. En ik vermoed dat dat ook in de toekomst zo zal blijven”, zegt Jorg Snoeck van RetailDeta­il.

“De leien zijn geschikt voor ‘destinatio­n shoppers’, mensen die doelbewust naar een winkel gaan. Voor hen is bereikbaar­heid een belangrijk­e factor. En dat is op de leien geen enkel probleem. Er zijn een aantal parkeergar­ages in de buurt en met het openbaar vervoer zijn de leien tegenwoord­ig heel makkelijk te bereiken. Dat zijn toch wel belangrijk­e troeven voor het soort van winkels dat er gevestigd is.”

goed zitten en dat is hier het geval. Bovendien hebben we geen kinderen, wat ons toch wat meer vrijheid geeft. Je kan gerust zeggen dat Zebra Fashion

ons kindje is.”

www.zebrafashi­on.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium