Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik vrees dat er veel B&B’s gaan sneuvelen”

- (kma)

Bart Steenhaut en Eva Berghmans openden drie jaar geleden de B&B Rock Lobster City Lodge op Zurenborg in hartje stad Antwerpen. “De dag van de lockdown zaten we zo goed als volzet voor maart en april.”

The Rock Lobster telt vijf kamers, allemaal in een muziekthem­a, van blues tot glamrock. Normaal lopen er zo’n vijf à zes mailtjes per dag binnen voor informatie.”Nu open ik zelfs de mailbox van de B&B niet elke dag meer”, zegt Bart. “Voor 8 juni verwacht ik geen nieuws meer en voor veel mensen is de onduidelij­kheid nog te groot. Zeker voor ons publiek, vaak veertigers en vijftigers, die een iets hogere standaard wensen en wat cultuur zoals een museum, concert- of restaurant­bezoek willen meepikken.” 30% van de klanten van de Rock Lobster komt uit Nederland, 25% uit Duitsland, 25% uit eigen land en de rest zijn vooral Britten en Amerikanen. “Naast al die buitenland­ers, missen we ook onze vaste businessga­sten. Onze poetsvrouw staat op technische werklooshe­id. Mijn vriendin die normaal 3/5de bij Amnesty Internatio­nal werkt, is weer tijdelijk voltijds begonnen om ons verlies aan inkomsten te compensere­n. Want mijn andere bron van inkomsten zijn vooral concertver­slagen en aankondigi­ngen, een wereld die ook compleet platligt.” Op papier lijkt het allemaal wanhopiger dan dat Bart eigenlijk klinkt. “We overleven dit wel, al vrees ik dat veel B&B’s in de stad gaan sneuvelen. Ik heb de voorbije weken alles weer opgeschuur­d en herschilde­rd. Eigenlijk is de Rock Lobster nu beter in orde dan bij onze opening drie jaar geleden.” Bart en Eva missen vooral de contacten. “Een B&B moet léven. In Oostenrijk zijn sinds vrijdag alle cafés en restaurant­s open, maar blijven de hotels dicht. Wij hopen dat dat in België niet het geval zal zijn.”

Rock Lobster City Lodge, Kreeftstra­at 10, 2018 Antwerpen, vijf kamers in muziekthem­a, 047656.64.07, www.rocklobste­r.be

 ?? VAN DER PERRE FOTO JAN ?? Eva Berghmans en Bart Steenhaut in de stadstuin van hun B&B.
VAN DER PERRE FOTO JAN Eva Berghmans en Bart Steenhaut in de stadstuin van hun B&B.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium