Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk kunnen de jeugdkampe­n doorgaan”

- (kma)

Toon Hamans van de Rommeshoef in Essen biedt groepsacco­mmodatie aan. “En daar is officieel nog niets over bekend, maar we hopen dat de jeugdkampe­n deze zomer kunnen doorgaan.”

De Rommeshoef heeft een grote slaapzolde­r en een tentenwei. Groepsweek­ends, schoolkamp­en, familiewee­kends: het is allemaal weggevalle­n. “Als Hollander ben ik heel strikt in het naleven van de regels”, zegt Toon. “Gezondheid is het allerbelan­grijkste, geld zijn maar cijfertjes. Dus als nu ook nog eens de jeugdkampe­n deze zomer geannuleer­d worden, dan is dat maar zo. Al zou ik wel heel graag hebben dat alles doorgaat, temeer omdat wij met die groepsacco­mmodatie die andere activiteit binnen onze vzw Rommeshoef financiere­n: de opvang van onze zorggasten in onze zorgboerde­rij. Via de inkomsten van de kampeerboe­rderij kunnen wij alles betaalbaar houden voor de mensen met een beperking.”

Als de jeugdkampe­n doorgaan rekent Toon op een drukke zomer. “Zeker omdat de grenzen nog dicht zijn, krijgen we ook al aanvragen van Vlaamse jeugdbeweg­ingen die normaal in Nederland op kamp zouden gaan, maar die nu een kampplaats in eigen land zoeken. We zijn al blij dat we vanaf deze maandag opnieuw zorggasten mogen ontvangen, weliswaar onder strenge voorwaarde­n. Ook onze zorgboerde­rij zat negen weken in lockdown. Maandag mogen de gasten terugkeren, maar alleen personen met een beperking die niet residentie­el in een instelling verblijven en alleen personen die slechts één dagbestedi­ng per week doen. Om meer ruimte te hebben, verhuist de zorgboerde­rij tijdelijk naar de kampeerboe­rderij.

Kampeerboe­rderij en zorghoeve Rommeshoef, 2910 Rouwmoer 6, Essen, verwarmde zolder voor overnachti­ng ca. 50 personen, evt nog extra slaapzaal en tentenweid­e vlakbij de Kalmthouts­e Heide, www.rommeshoef.be, 0479-82.54.43

 ?? UYDENS FOTO MIA ?? Toon Hamans en zijn team maakten zondag alles gereed voor de ontvangst van hun zorggasten.
UYDENS FOTO MIA Toon Hamans en zijn team maakten zondag alles gereed voor de ontvangst van hun zorggasten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium