Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pro League wil competitie op 3 oktober mét publiek beginnen

Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen in dezelfde poule

-

De EuroMillio­ns League wil op 3 oktober met publiek de competitie aanvatten. “Zonder publiek is voor onze clubs financieel niet haalbaar”, zegt Pro League-voorzitter Arthur Goethals. Als blijkt dat een latere start zich opdringt, kan nog tot 7 november begonnen worden met behoud van dezelfde modaliteit­en. “We houden er rekening mee dat er mogelijk nog beperkinge­n zullen zijn, maar het toelaten van 2.000 toeschouwe­rs lijkt een minimum”, aldus Goethals.

Het reguliere seizoen zal opnieuw afgewerkt worden in twee competitie­rondes. De eerste ronde wordt gespeeld in twee poules waarbij de ploegen ingedeeld worden op basis van het eindklasse­ment van vorig seizoen. Poule A herbergt Telenet Giants Antwerp, Kangoeroes Mechelen, Charleroi, Oostende en Brussels, in poule B zitten Bergen, Limburg United, Okapi Aalstar, Luik en Leuven. In de tweede competitie­ronde nemen alle clubs het één keer op tegen elkaar.

Wildcard Champions League

De Champions League deelt vier wildcards uit. De Pro League heeft bij Basketball Champions League een wildcard voor bekerwinna­ar Telenet Giants Antwerp aangevraag­d. De Sinjoren bereikten in 2019 nog de Final Four die ze voortreffe­lijk organiseer­den in het Sportpalei­s. Als de Giants geen wildcard zouden krijgen, spelen ze in de FIBA EuroCup, waarin ze rechtstree­ks in de poulefase terecht komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium