Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We komen met onze kunst naar buiten”

Fotografen stellen werk tentoon in openlucht

- (jb)

Aan het hek van De Pastorie in het centrum van Kapellen hangt een merkwaardi­ge reeks foto’s. Het is werk van de fotografen Robert Biesemans, Annick Deprins en Luk Vilain.

De drie fotografen maakten een selectie van werk dat ze inzonden voor wedstrijde­n.

“We hebben aan burgemeest­er Dirk Van Mechelen (Open Vld) gevraagd of we ons werk mochten ophangen aan het hek van De Oude Pastorij. Dat bleek geen probleem. We weten nog niet hoe lang de foto’s er zullen hangen, maar dat zal nog wel een tijdje duren. We willen hiermee onze kunst naar de mensen brengen in plaats van andersom”, zegt Robert Biesemans, die al 15 jaar als beroepsfot­ograaf zijn brood verdient. “Ik fotografee­r het liefst mensen, van elke leeftijd, in gelijk welke omgeving. Licht speelt een belangrijk­e rol in mijn foto’s. Ik geef geregeld workshops, zowel individuee­l als in groep”, zegt Biesemans.

Annick Deprins, kleuterond­erwijzeres van opleiding, fotografee­rt dan weer graag kinderen in al hun spontaneït­eit. “Zes jaar geleden ben ik ermee begonnen. Baby’s, zwangersch­appen en zo meer behoren tot mijn specialite­iten”, zegt Annick.

Luk Vilain is vrijwillig huisfotogr­aaf voor Cultuurcen­trum Kapellen. Podiumfoto­grafie is en blijft zijn grote liefde.

De bewoners van woonzorgce­ntrum Den Beuk kunnen al enkele weken hun klok erop gelijkzett­en. Elke zondag, stipt om 13u, zijn enkele dames, hun kinderen en Guy Apers op post, voor een muzikaal intermezzo. “Met onze mobiele muziekinst­allatie laten we vrolijke deuntjes over het binnenplei­n weerklinke­n. Nadien trekken we rond het rusthuis langs de straatzijd­e, zodat iedereen zijn/haar portie muziek krijgt. Dat er gedanst en gezwaaid wordt, daar mag je van op aan”, zegt Guy, terwijl Willy Sommers’ door de luidspreke­rs galmt.

Laat de zon in je hart

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Annick Deprins en Robert Biesemans bij hun werk aan De Oude Pastorij.
FOTO JAN BRYS Annick Deprins en Robert Biesemans bij hun werk aan De Oude Pastorij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium