Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zegen voor mijn lijf”

- (syma)

Als het van Gerd Simons (54) uit Zwijndrech­t afhangt, mag de coronacris­is nog wat langer duren. “Voor mijn lijf is het een zegen: ik ben gezond beginnen te eten, ben gestopt met drinken en ben weer aan het fietsen. Ik zat te vaak op café, en dat kan nu niet.”

“Als muzieklief­hebber ben ik vaste klant in De Roma in Borgerhout en in muziekcafé­s. Concerten werken helend voor mij, maar dat resulteerd­e te vaak in achteraf blijven pinteliere­n. Omdat ik niet aan het werk ben, moest ik ’s morgens niet uit bed en sliep ik mijn voormiddag meermaals weg. Toen de cafés moesten sluiten, ben ik eerst een week mijn wijnkelder ingedoken, tot ik moest besluiten dat ik niet goed bezig was. Dus ben ik daarmee gestopt en gezond beginnen te eten en sta ik nu rond 8u op. Voor mijn lijf is deze crisis een zegen. Eind vorig jaar heb ik een longontste­king gehad waarvan ik nog steeds niet helemaal hersteld ben. Maar ik zit nu aan ruim 900 kilometer op de fiets, waarvan het merendeel in de bossen bij ons of net over de grens in Nederland. Ik heb al magnifieke natuur gezien.”

Eenzaamhei­d

“Sommige mensen klagen steen en been over de lockdown: hun normale structuur viel weg. Ik heb juist weer structuur in mijn leven gebracht. Minder keuzes hebben maakt het voor mij eigenlijk makkelijke­r, en deze crisis werkt motiverend. Al slaat de eenzaamhei­d van mijn vrijgezell­enleven ook soms toe, wat moeilijk is. Mijn sociaal leven was te veel rond de horeca opgebouwd. Dat moet veranderen. Ook hoop ik dat er politieke keuzes worden gemaakt die meer betrekking hebben op de natuur en de samenlevin­g dan op de economie. Oké, ik leid geen bedrijf van vijftig werknemers – dat zal vast niet simpel zijn. Maar met een stap terug kan het ook wel.”

 ?? FOTO RR ?? Gerd Simons heeft dankzij de coronacris­is zijn fiets herontdekt.
FOTO RR Gerd Simons heeft dankzij de coronacris­is zijn fiets herontdekt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium