Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marc Van Ranst overstelpt met cadeautjes

- (kma)

Marc Van Ranst wordt dezer dagen overstelpt met cadeautjes en kinderteke­ningen. Een van de opvallends­te geschenken kwam van De Tetterende Tiretten, een naaigroep van de KWB van Sint-Antonius (Zoersel). Zij gaven de viroloog een goudkleuri­g mondmasker met zijn initialen.

Voor Marc Van Ranst is het niet zijn eerste geschenk. “De post levert geweldig werk. Als ik zie met hoe weinig gegevens die brieven ter bestemming geraken. Soms staat er gewoon Marc Van Ranst, Rega (de naam van het labo waar Van Ranst werkt, red.).

Ofwel schrijven ze Marc Van Ranst, Willebroek, zonder straatnaam. Zelfs die brieven komen aan.” Marc Van Ranst waardeert het gouden mondmasker. “Ik ga het zeker bewaren als herinnerin­g aan deze bijzondere periode, maar ik ga het niet dragen. Ik probeer zo anoniem mogelijk over straat te lopen.”

Vieze brieven

Af en toe krijgt Marc Van Ranst naar eigen zeggen ook “vieze brieven”. Bedoelt hij dan schrijfsel­s zoals de voorbije weken van misnoegde hengelaars die weer aan hun put willen zitten? “Van hengelaars heb ik inderdaad brieven gekregen, maar die beschouw ik niet als vieze brieven. Nee, die vissers hadden in zekere zin gelijk. Ik lees die en vind ze interessan­t om later eventueel in de bespreking­en mee te nemen. Ik kom niet veel buiten, maar op deze manier weet ik wel wat er leeft. Met vieze brieven bedoel ik politiek geïnspiree­rde brieven van mensen die zeggen dat ik geen echte Vlaming ben of zelfs gefusillee­rd moet worden. Voor dat soort post heb ik een speciaal mapje. Dat is iets helemaal anders dan zo’n leuke post van de Tetterende Tiretten.”

 ?? FOTO RR ?? Het gepersonal­iseerde, gouden mondmasker voor Marc Van Ranst.
FOTO RR Het gepersonal­iseerde, gouden mondmasker voor Marc Van Ranst.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium