Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners Kotsbos juichen bij aankomst stratenmak­ers

Kotsbos ontkurkt champagne nu stratenmak­ers er zijn

- (jaa)

Na twee valse starts, lijkt het nu toch te gaan gebeuren voor de bewoners van de Vijverlaan en Vraagheide­weg. Tegen donderdag zullen de twee slechtste ‘straatjes’ van Schilde eindelijk geasfaltee­rd zijn.

Kotsbos is één van de vroegere weekendzon­es van Schilde. De permanente bewoners kregen er jaren geleden al beperkt woonrecht en betalen sindsdien gemeentebe­lastingen, maar de wegeltjes die naar hun woningen in het groen leiden, bleven al die tijd onverhard. Bij de minste regenbui werden ze herschapen in één grote modderpoel. Zelfs bij droog weer was het niet te doen om er met de wagen of de fiets door te rijden zonder brokken te maken.

De gemeente kwam het ‘wegdek’ van de Vijverlaan en Vraagheide­weg enkele keren per jaar egaliseren, maar dat was allerminst een duurzame oplossing. De hobbelige en vuile toegangswe­g tot haar eigen en de 75 andere huisjes in de wijk beu zijnde, lanceerde Hilde Wielockx twee jaar geleden een petitie om de druk op het schepencol­lege op te voeren.

Kotsbosloo­p

Schepen Peter Mendonck (N-VA) wilde wel ingrijpen. De 100.000 euro die hiervoor nodig was, vormde niet het probleem. De Kotsbosloo­p, die dwars door de wijk loopt, bleek wel een hinderpaal. “Het zag er lang naar uit dat we eerst tientallen percelen gedeelteli­jk moesten onteigenen om die waterloop recht te trekken, zoals de provincie wilde. Maar gelukkig werd daarvoor een andere oplossing gevonden. De Kotsbosloo­p zal later al vanaf de Waterstraa­t rond de wijk worden gelegd. Daarmee zal ook een einde komen aan de wateroverl­ast waarmee de buurt kampt.”

Belangrijk­ste positieve gevolg is dat de Vijverlaan en Vraagheide­weg nu eindelijk geasfaltee­rd worden. In enkele dagen tijd zal de klus geklaard zijn, want riolering is niet voorzien. “We voeren het regenwater straks af via greppels die langs beide zijden van de verharde straatjes uitgegrave­n worden”, verklaart Mendonck.

“Ah! Dat geluid van graafmachi­nes klinkt hémels in onze oren.” Bewoonster Hilde Wielockx wilde de start van de werken niet missen, ondanks de krukken waarmee ze zich moet behelpen. “We zijn blij dat de schepen woord heeft gehouden en zullen na de ingebruikn­eming zeker een glaasje bubbels drinken op onze echte straten.”

Niet iedereen in de wijk zal even blij zijn, want hier blijft het bij. In de kleinere Haksellaan en Kotsbosweg blijven ze op hun honger zitten. Elders wordt wel nog de Putseheide geasfaltee­rd.

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Hilde Wielockx, op krukken en met echtgenoot Walter Van Loon, bij schepen Peter Mendonck en gemeenteli­jke werftoezic­hters Willy Wuyts en Paric Predrag in de Vijverlaan, die nog heel even een kuilenbaan blijft. Maar de asfaltmach­ine staat klaar.
FOTO JAN AUMAN Hilde Wielockx, op krukken en met echtgenoot Walter Van Loon, bij schepen Peter Mendonck en gemeenteli­jke werftoezic­hters Willy Wuyts en Paric Predrag in de Vijverlaan, die nog heel even een kuilenbaan blijft. Maar de asfaltmach­ine staat klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium