Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Snuffelron­de stuit op wantrouwen

Magnette (PS) en Rousseau (sp.a) hebben nog pak werk voor de boeg

- (agy, pl)

Met het nodige wantrouwen kijken de andere partijen naar de “snuffelron­de” van de socialisti­sche familie om een nieuwe regering op de been te brengen. De pijnpunten van voor de coronacris­is zijn nu ook niet in een klap verdwenen.

“Stop met de temperatuu­r te meten en ga rechtstree­ks naar de kern van de zaak.” Je moet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez niet leren om de aandacht naar zich toe te zuigen. Een kleine maand geleden wilde hij niet weten van gesprekken in de coulissen tussen partijvoor­zitters. “Je mag de regering niet verzwakken.” En nu gaat het te traag. Hij wil onmiddelli­jk werk maken van een plan voor de economisch­e relance. “Hebben we daar een akkoord over, dan hebben we de ruggengraa­t van de nieuwe regering.”

Zo snel zal het allemaal niet gaan. Partijvoor­zitters Conner Rousseau (sp.a) en Paul Magnette (PS) zijn als grootste politieke familie bezig met gesprekken. Een “snuffelron­de” noemen ze het zelf. Aangezien corona alles overhoop gegooid heeft, hebben de politieke partijen misschien hun standpunte­n veranderd?

Ze zullen er hun tijd voor moeten pakken, want het is nog veel te vroeg voor de grote doorbraak. Zeker bij N-VA zit nog veel scepsis. “Alle tegenstell­ingen die er zijn, zijn niet door corona weggeveegd hè”, klinkt het binnen de partij, die nog altijd vreest weg te vallen.

Rousseau moest ook bij andere partijen wat brandjes blussen na zijn tv-optredens van afgelopen weekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium