Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Juiste mix van tonic en pompelmoes in blikje”

Start-up brengt ‘original blend’ van Pomton op de markt

- (saca)

Een Antwerpse start-up is erin geslaagd het drankje Pomton, een mix van pompelmoes­sap en tonic, te commercial­iseren. “Geen gesukkel meer om de juiste mix tussen de twee te vinden, de perfecte balans zit voortaan al in één blikje”, zegt Nathan Rosenberg. “Het móét onze zomer zijn om door te breken, de huidige coronacris­is verandert dat niet. Vanuit Antwerpen willen we Vlaanderen veroveren.”

Het gat in de markt. Dat hebben twee Antwerpena­ars gevonden. En dat zonder iets uit te vinden dan nog wel. De mix van een tonic en een bepaald soort pompelmoes­sap, meestal geserveerd in een Duvelglas, bestaat immers al lang. Toch kwam nog niemand eerder op het idee om de bekende Pomton-mix te commercial­iseren. Het idee startte zo’n twee jaar geleden op een terrasje in Antwerpen. “Zoals het altijd gaat, kijk je eens rond wat anderen aan het drinken zijn”, zegt medebeziel­er Nathan Rosenberg (28). “Ik zag aan een ander tafeltje dat groot Duvelglas staan. Awel ja, doe mij ook maar zo één.” Zo’n drie, vier drankjes later vroegen ze de rekening. “En ik schrok van het hoge bedrag. Tot ik besefte dat zo’n Pomton telkens twee drankjes bij elkaar zijn.” Op weg naar huis, vroeg hij zich af waarom de combinatie in godsnaam nog niet als één drankje bestond. “Ik ben meteen wat gaan googelen en vond echt niets terug. Ik heb diezelfde avond nog de domeinnaam gekocht.”

Original Blend

En dan begint het pas: een patent op de naam en het beeld aanvragen én de ultieme mix samenstell­en, de ‘original blend’, de perfecte mix tussen pompelmoes en tonic. “De samenstell­ing blijft voorlopig geheim”, lacht Rosenberg. “Maar wij kwamen toen pas tot het besef dat er geen enkele consistent­ie is bij dat drankje.

Niet in kleur, niet in smaak, niet in prijs. Ofwel is de tonic anders, ofwel is het pompelmoes­sap van roze of witte pompelmoez­en, voorgemaak­t of vers. Wij willen wél eenheid brengen. Het is zo’n simpel idee en zo’n simpel drankje.” Rosenberg en zijn zakenpartn­er Kim Huyskens (42) willen niet het zoveelste functionel­e bioof energiedra­nkje op de markt brengen. “Nee, onze Pomton is makkelijk mee te nemen, easy to go, in blikjes van 33cl én dorstlesse­nd na het sporten of op een zonnig terrasje.”

Zomer om door te breken

Vandaag is de Pomton van het duo al op zo’n 100-tal plaatsen verkrijgba­ar, oa in tankstatio­ns, hockey- en golfclubs maar ook supermarkt­en en zomerbars zoals Bar Noord. “Zomerweer is perfect om onze frisdrank te lanceren”, zegt Kim. “Als alle horeca dan plots op slot gaat, is het wel even slikken. Maar onze structuur is nog erg klein en dus gelukkig ook nog wendbaar. Zo hebben we bij de start van de lockdown op enkele dagen een webshop opgezet om zo toch rechtstree­ks bij de mensen ‘in hun kot’ te geraken. En dat lukt aardig intussen.”

Voor het duo is hun Pomton alleszins de perfecte dorstlesse­r. “Maar over smaken valt niet te discussiër­en. Niet iedereen zal dat dus vinden. Maar we willen vanuit Antwerpen de rest van Vlaanderen veroveren met onze combinatie. En wie weet zelfs Franstalig België, want daar is de mix al vele jaren gekend onder de naam ‘Le Chose’.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Nathan Rosenberg en zijn zakenpartn­er Kim Huyskens brengen Pomton op de markt.
FOTO JAN VAN DER PERRE Nathan Rosenberg en zijn zakenpartn­er Kim Huyskens brengen Pomton op de markt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium