Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerlingen en ouders houden netjes rechts

Nieuwe verkeersre­gels goed opgevolgd

- (jaa)

De leerlingen en hun ouders hielden zich goed aan de nieuwe lokale verkeersre­gels die maandag in werking traden. In de buurt van de vier scholen moeten ze voortaan rechts houden op het voetpad.

Het idee komt van Dries Naulaers, directeur van De Notelaar, waar maandag verschille­nde bubbels van kinderen aan de voortzetti­ng van het schooljaar zijn begonnen. “Omdat we hier met vier scholen vlak bijeen liggen en er soms veel leerlingen tegelijk in alle richtingen op pad zijn, maakte ik me zorgen over mogelijke besmetting­en bij het begin en einde van de lesdag. Ik hield vooral mijn hart vast voor dat brandwegge­tje van onze school naar de Veldstraat”, aldus Naulaers.

“Mijn voorstel om dat pad op te delen in twee gescheiden vakken werd erg positief onthaald door de gemeente. Schepen Maarten Janssens (N-VA) liet meteen alle voetpaden in de Schoolstra­at, Kerkhofstr­aat, Bergenstra­at, Boskantweg en Veldstraat met gele verf onderverde­len en koppelde dat aan een ‘circulatie­plan’ met pictogramm­en.”

Maandag was het uitkijken of de kinderen en hun ouders rekening zouden houden met die lokale regels. Kelly Maes, die haar kinderen Lou en Lens van De Notelaar kwam halen, en Terry Verbiest, die zoon Vince begeleidde, hielden netjes rechts en dat gold voor het gros van de Wijnegemse scholengem­eenschap.

In de scholenbuu­rt gingen maandag ook veel echte nieuwe verkeersre­gels van kracht. Zo is de buurt tussen Merksemseb­aan en Albertkana­al nu één grote fietszone. In meer dan tien straten mogen fietsers voortaan in het midden trappen. De auto’s mogen hen niet langer voorbijste­ken en de snelheid wordt begrensd tot 30 per uur.

“Het eveneens geplande afsluiten van de Bergenstra­at bij de laatste schoolbel en het verplicht gebruiken van de nieuwe buurtparki­ng aan de Vaartdijk om kinderen af te zetten, hebben we uitgesteld tot volgend schooljaar”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Tachelet (Dorpsparti­j Durf!). “We gaan deze week nog wel de fietszone uitbreiden met de Zandstraat, die dan meteen eenrichtin­gsverkeer krijgt.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De meeste ouders en kinderen, zoals hier Kelly Maes, met Lou en Lens, en Terry Verbiest, met zoon Vince, in de Veldstraat, stappen netjes in het juiste ‘rijvak’.
FOTO JAN AUMAN De meeste ouders en kinderen, zoals hier Kelly Maes, met Lou en Lens, en Terry Verbiest, met zoon Vince, in de Veldstraat, stappen netjes in het juiste ‘rijvak’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium