Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Start Scheldepri­js opnieuw in Schoten?

-

Morgen maakt de Internatio­nale Wielerunie UCI de kalender van de Europe Tour bekend. Over wie welke datum krijgt, wordt in België nog druk gelobbyd, maar er komen sowieso enkele praktische wijziginge­n aan. De meest ingrijpend­e lijkt weggelegd voor de Scheldepri­js.

De wil om te organisere­n is er alleszins. “Ik blijf voorstande­r van mijn idee om eind augustus een aantal wedstrijde­n te groeperen tot een voorbereid­ende rittenweds­trijd”, aldus Nick Nuyens, drijvende kracht van de Bingoal Cycling Cup. “Of dat zal lukken, weet ik niet. De ene dag hoor ik dit, de andere dag dat.”

Ook Jef Van den Bosch van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl wil in augustus organisere­n, maar dan alleen op nationaal niveau. “Ik zie niet in hoe een internatio­naal peloton hier in augustus kan neerstrijk­en. Ik zou mijn wedstrijd ook beperken tot het lokale parcours in Heist-op-den-Berg, waardoor de start in Vosselaar vervalt.”

Ook bij de Scheldepri­js kennen ze nog geen datum. “Alleen wat wij in de krant lezen”, zegt voorzitter Jack Vissers. “Maar ongeacht de datum voorzien wij enkele praktische problemen. Normaal start onze wedstrijd in Terneuzen, maar we betwijfele­n of het mogelijk zal zijn om zomaar van het ene land naar het andere te rijden.” Start en finish in Schoten met - zoals vroeger een grote lus door de Kempen en meerdere rondjes op het lokale circuit, lijkt de grootste kanshebber.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium