Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Benieuwd of het nieuwe format in 1B toch niet zal sneuvelen”

Koen Van Langendonc­k blijft Westerlo trouw en verlengt contract tot 2022

-

Koen Van Langendonc­k kreeg van Westerlo een nieuw contract tot 2022. Daar hoefde de 30-jarige doelman niet lang over na te denken, ook al is hij in het Kuipje niet langer titularis. “Dat Berke Özer misschien langer blijft? Dat maakt niets uit. Een concurrent komt er toch.”

De Limburger begint straks aan zijn achtste seizoen in ‘t Kuipje. Alleen clubicoon Jef Delen (385 matchen) en Wouter Corstjens (222) stonden er vaker in het eerste elftal dan Van Langendonc­k (199). “We zijn snel tot een akkoord gekomen”, zei de ervaren doelman. “Het eerste gesprek met de club vond plaats voor de coronacris­is.

Nadien lagen de onderhande­lingen noodgedwon­gen stil. Westerlo is een ambitieuze club. Het voorbije seizoen speelden we mee voor beide periodetit­els. Benieuwd of het gewijzigde competitie­format in 1B (geen periodetit­els meer, de kampioen van de reguliere competitie promoveert, red.) uiteindeli­jk toch niet zal sneuvelen.” (cynisch)

De van Fenerbahçe gehuurde Berke Özer maakte het voorbije seizoen indruk onder de lat. Mogelijk blijft de jonge Turk nog een jaar langer in Westerlo. “Of hij nu blijft of niet, dat maakt niets uit. Denk je nu echt dat Westerlo niet op zoek zou gaan naar een nieuwe doelman als Berke zou vertrekken? Er komt sowieso een concurrent met wie ik moet strijden voor een plek onder de lat.”

Gisteren stond de doelman achter de kookpotten. “Mijn vriendin moest werken. Af en toe kook ik. (lacht) Driemaal per week word ik op de club verwacht voor een training met keeperstra­iner Paul Peeters. Hij en ik trainen alleen. We kunnen geen gebruik maken van de kleedkamer­s en nemen thuis een douche. Voor de andere dagen krijgen we een loopschema. Voor de buitenland­se spelers en de doelmannen werden trainingen georganise­erd. Ondertusse­n zijn de Belgische spelers teruggekee­rd. Ik hoop dat we een van de komende dagen naar een normaal systeem evolueren en na verloop van tijd met een grote groep van twintig spelers kunnen trainen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium