Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zestien nationalit­eiten zijn bij onze club aangeslote­n”

FC Los Incas Antwerpen maakt volgend seizoen debuut in vierde provincial­e

- LIEVEN VERHEYEN

Nieuwkomer volgend seizoen in vierde provincial­e: FC Los Incas Antwerpen. De ploeg, die zijn wedstrijde­n zal spelen op ’t Rooi in Berchem, start met een ploeg in de laagste provincial­e reeks. De club zelf werd ruim dertig jaar geleden opgericht door een groep Antwerpse latino’s.

“Drie seizoenen geleden maakten we al de overstap van de KVV naar de KBVB”, zegt voorzitter Gregorio Alejandro Serna Delgado. “Voorlopig speelden we enkel met een reservenpl­oeg, maar volgend seizoen starten we dus ook met een team in vierde provincial­e.”

31 jaar geleden was Gregorio een van de oprichters van de club. “Het doel destijds was om de vele Latijns-Amerikaans­e matrozen via het voetbal in het weekend te integreren in de maatschapp­ij. Naast het voetbal zorgden we toen vooral met muziek en barbecues voor veel animo. Vele jaren later zijn de latino’s nog steeds in de meerderhei­d bij onze club, maar ondertusse­n spelen er ook Marokkanen, Turken, Belgen en Senegaleze­n bij ons. In totaal zijn er liefst zestien nationalit­eiten bij onze club aangeslote­n.”

Nog wachten op Spaanse spits

“Net die multicultu­rele diversitei­t sprak me enorm aan toen Gregorio me in de loop van afgelopen seizoen vroeg om trainer te worden”, pikt Fayssal Charaï in. “Bij mijn eerste kennismaki­ng zag ik meteen wel wat talent rondlopen. Alleen de structuur ontbrak nog. Na mijn aanstellin­g wisten we nog enkele wedstrijde­n winnend af te sluiten, tot corona roet in het eten kwam gooien. Volgend seizoen kunnen we met Neto rekenen op een speler die bij het Braziliaan­se Corinthian­s nog bij de beloften uitkwam. En we hopen nog een spits uit de Spaanse vierde klasse aan onze lijst toe te voegen.”

Charaï is de broer van ex-prof Issame, die ook nog als assistent van Marc Brys werkzaam was bij Beerschot en STVV. “Zelf heb ik in de jeugd van Berchem gespeeld om nadien aan de slag te gaan in derde en vierde provincial­e. Een zware blessure deed me echter vroeg stoppen. Nadien ben ik voetbalmak­elaar geworden. Al is dat al even geleden. Voor dit project wil ik me wel nog eens smijten. Naast trainer ben ik trouwens ook secretaris van de club.”

Los Incas Antwerpen zal zijn wedstrijde­n volgend seizoen spelen op ’t Rooi in Berchem. “Vorig jaar speelden we nog in Wijnegem, maar dat was praktisch moeilijk haalbaar voor veel spelers. Velen beschikken niet over een auto en zijn afhankelij­k van het openbaar vervoer.”

 ?? FOTO RR ?? FC Los Incas Antwerpen debuteert volgend seizoen in vierde provincial­e. Uiterst links met zwarte jas vinden we coach Fayssal Charaï, de broer van ex-prof Issame Charaï.
FOTO RR FC Los Incas Antwerpen debuteert volgend seizoen in vierde provincial­e. Uiterst links met zwarte jas vinden we coach Fayssal Charaï, de broer van ex-prof Issame Charaï.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium