Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wachtrij om over markt te kunnen kuieren

Vlotte eerste marktdag Armand Reusensple­in

- (jbr)

De maandagmar­kt op het Armand Reusensple­in is er weer. Er stonden net geen vijftig kramen en er werden 150 bezoekers toegelaten. De communicat­ie gebeurde met schermen. Tijdens de piekmoment­en stond er een rij wachtenden.

De Brasschaat­se Christine Raes was er als de kippen bij om opnieuw aardbeien en asperges te kopen aan haar favoriete kraam. “Ik heb het gemist, zeker weten. Ik kom hier al jaren en ik vind het zeer goed georganise­erd. In de supermarkt­en voel ik me toch niet altijd veilig. Maar de bakkers, slagers en zo meer doen goed hun best om alles veilig te laten verlopen.”

Raes kocht haar aardbeien bij Marcel Vochten die al vijftien jaar op deze markt staat. “Ik verkoop hier vooral asperges. We kweken die in Brecht. Tijdens de periode van de lockdown konden we thuis ook wel wat verkopen. Het is alvast een mooie dag om opnieuw te starten. Ik verwacht volgende week wel iets meer kramen en dan wordt het puzzelen om niet boven dat aantal van vijftig te komen.”

Robin van der Linden van de Brasschaat­se Integrale Veiligheid verwacht dit ook. Er zijn criteria zijn die worden gevolgd bij het bepalen van wie wel en niet op de markt mag. “We bekijken wie de wanbetaler­s zijn, wie vaak afwezig is en zo meer. We zorgen er ook voor dat er voldoende diversitei­t is”, zegt Robin. Aan de in- en de uitgang van de markt stonden telcamera’s van Acurity.

“Zo kunnen we in realtime volgen hoeveel mensen er binnen zijn. Als we over de 150 gaan, dan komt er een mededeling op de schermen. De mensen moeten dan even wachten. Ons systeem zal in de toekomst meer en meer worden gebruikt tijdens evenemente­n”, zegt Ignace Noë van Acurity. Rond 10u was het maximum aantal bezoekers van 150 binnen. Dan was het even wachten aan de ingang.

De Brasschaat­se afdeling van het Vlaams Belang verwelkomd­e de bezoekers met een gratis mondmasker. “Wij vragen dat de marktkrame­rs voor de komende periode worden vrijgestel­d van standgeld”, zegt fractielei­der Dimitri Hoegaerts.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Christine Raes koopt haar aardbeien bij Marcel Vochten.
FOTO JAN BRYS Christine Raes koopt haar aardbeien bij Marcel Vochten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium