Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Panamarenk­o-expo heropent niet meer

Verlenging niet realistisc­h door kwetsbaarh­eid werken

- (mf)

De grote Panamarenk­o-tribute Around The World In 80 Years bij Campo en Campo in Berchem zal niet meer heropenen. Door de lockdown gingen de deuren op 13 maart dicht, maar een heropening bleek uiteindeli­jk niet haalbaar.

Toen curator Hans Willemse maandagoch­tend bij Campo en Campo binnenkwam, stond de tentoonste­lling er precies zo bij als tijdens de opening op 23 januari. “Het was een mooi geheel en de tentoonste­lling had veel succes, maar we zijn noodgedwon­gen aan de afbraak begonnen. De optie om de tentoonste­lling te heropenen bleek niet mogelijk”, vertelt de curator. “Er hing bijvoorbee­ld een wand vol tekeningen. Omdat die niet langer dan twee maanden aan daglicht blootgeste­ld mogen worden, moesten die al terug naar de bruikleeng­ever. Ook andere stukken moesten terug.”

250 bezoekers toegelaten

“Weduwe Eveline Hoorens heeft dan de knoop doorgehakt om te stoppen. De tentoonste­lling was een hommage aan Panamarenk­o met een verzamelin­g werken waar hij zelf volledig achter zou staan. Als daar dan stukken uit verdwijnen, is de kwaliteit van de tentoonste­lling niet meer zoals die zou moeten zijn.”

Daar komt nog eens bij dat de tribute op topdagen 1.000 tot 1.300 bezoekers trok. Met de coronamaat­regelen mogen dat er maximaal 250 per dag zijn, terwijl de kosten voor het personeel en de verzekerin­g hetzelfde blijven. De bezoekers die al een ticket gekocht hadden voor de lockdownpe­riode, krijgen een compensati­e.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Bing of the Ferro Lusto
(1997), het pronkstuk van de tentoonste­lling.
FOTO VICTORIANO MORENO Bing of the Ferro Lusto (1997), het pronkstuk van de tentoonste­lling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium