Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Primeur: sitcom met acteurs uit zelfde ‘bubbel’

Dit najaar te zien bij Ketnet

-

Filmen in tijden van corona, dat vraagt om creatieve oplossinge­n. Bij Thuis doen ze het met social distancing op de set. Ketnet gooit het over een andere boeg: met Ik U Ook werkt de jeugdzende­r aan een fictiereek­s waarvan de hele cast bestaat uit acterende koppels en gezinnen.

Acteurs die in het dagelijkse leven in elkaars bubbel zitten, dus. Zo gaat de hoofdrol naar Gloria Monserez, de 18jarige dochter van Machteld Timmermans (Goedele uit FC De Kampioenen).

Zij en haar partner Danny Timmermans, die ook in W817 al een koppel speelden, nemen net zoals in het echte leven de rol van mama en pluspapa voor hun rekening. Koen Monserez, de vader van Gloria, speelt ook de papa van Gloria’s personage Lou.

De aanpak is een primeur in Vlaanderen. “Alles wordt gefilmd bij de acteurs thuis”, zegt Els Roovers van Ketnet. “Zo kunnen we de coronamaat­regelen tijdens de opnames altijd respectere­n. Wel verwijzen we in het verhaal niet naar de crisis, zodat het een duurzame reeks wordt. We willen dat de kijkers er nog lang van kunnen genieten.”

Naast het gezin van Machteld Timmermans doen ook andere families mee. Sven De Ridder en zijn dochter Robin kruipen in de huid van nonkel en nicht,

Wittekerke-acteur Ron Cornet en zijn Nederlands­e echtgenote Anne-Mieke Ruyten spelen de grootouder­s.

Ik U Ook wordt een sitcom met twintig aflevering­en van telkens vijftien minuten. De reeks moet in het najaar op antenne gaan.

 ?? FOTO'S CARLO COPPEJANS, JOREN DE WEERDT ?? Machteld en Danny Timmermans, ook in het echte leven een koppel, nemen de rol van (plus)ouders voor hun rekening. Hun (plus)dochter Gloria Monserez (foto onder) speelt de hoofdrol.
FOTO'S CARLO COPPEJANS, JOREN DE WEERDT Machteld en Danny Timmermans, ook in het echte leven een koppel, nemen de rol van (plus)ouders voor hun rekening. Hun (plus)dochter Gloria Monserez (foto onder) speelt de hoofdrol.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium